Den bästa Sommeren

2000, Ulf Malmros, 87 minuten

Zweden 2000. Familiefilm van Ulf Malmros. Met o.a. Kjell Bergqvist, Anastasios Soulis, Rebecca Scheja, Cecilia Nilsson en Brasse Brännström.

VPRO Cinema

Marten (Soulis) en Annika (Scheja) zijn wezen. In de zomer worden ze voor de vakantie naar het platteland gestuurd en komen ze terecht bij een `pleegvader` die zich als vrijwilliger had aangemeld. Het is Yngve Johansson (Bergqvist), een begrafenisondernemer. Aanvankelijk kunnen de kinderen deze saaie man, die volgens vaste rituelen leeft, niet lijden. Geleidelijk beginnen ze hem echter te waarderen. Ook zijn onhandige toenadering tot de dorpsonderwijzeres Fr[KA3]oken Svanstr[KA3]om (Nilsson) juichen ze toe, want dat verschaft ze de illusie van een echt gezin. Als de vakantie voorbij is, maar de zomer nog niet, krijgen de kinderen in het tehuis te horen dat ze uit elkaar moeten, omdat ze nu aangeland zijn in een cruciale opgroeifase. Deze gedachte spreekt hen niet aan. Ze lopen weg en gaan terug naar Johansson. Dat was een goede ingeving, want Johannson maakt zich sterk om hen te houden en zo krijgen ze een vader en tenslotte ook een moeder. De regie van Malmros is degelijk, het spel aannemelijk en het camerawerk van Mats Olofsson mooi. Het enigszins sentimentele, maar humoristische scenario is van Lars Johansson en regisseur Malmros. Speelt in Zweden eind jaren 1950 ten tijde van de wereldkampioenschappen voetbal toen de naam Pelé een begrip werd. Meervoudig bekroond. Exporttitel: A SUMMER TALE.

credits

Regie:
Ulf Malmros
Cast:
Kjell Bergqvist, Anastasios Soulis, Rebecca Scheja, Cecilia Nilsson, Brasse Brännström, Marcus Hasselborg, Oachuou Makini, Göran Thorell, Ann Petrén, Pale Olofsson, Anna Kristina Kallin, Ralph Carlsson, Jerker Fahlström, Johan Holmberg, Anastasios Soulis
Scenario:
Lars Johansson
Productie:
Lars Jönsson, Jensen Aalbaek, Anna Anthony
Muziek:
Henrik Medquist, Dan Sundquist
Jaar:
2000
Alt. titels:
Bästa Sommeren, Den, Summer Tale, A
Genres:
Familiefilm, Komedie
Trefwoorden:
Kinderfilm, Jeugdfilm
Landen:
Zweden


op televisie
0 uitzendingen

Den bästa Sommeren (2000) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer