Mein absolutes Lieblingslied

2002, Henriette Kaiser, 85 minuten

Duitsland 2002. Romantiek van Henriette Kaiser. Met o.a. Nina Petri, Caroline Schreiber, Kristiane Kupfer, Michael Maertens en Katharina Müller-Elmau.

VPRO Cinema

Mona (Petri) is dertig en een succesvolle toneelspeelster. Ze valt op Ingo (Maertens), die met haar vriendin Ines (M[KA3]uller- Elmau) gaat. Vriendin Julia (Schreiber) is moeder en heeft een saaie echtgenoot Robert (Hunstein) en zou het liefst uit het huwelijksbootje stappen. Mona moet dikwijls oppassen bij het stel. Dan is er nog Dea (Kupfer) die zich telkens weer van alles en nog wat laat beloven door Spiro (Landuris). Mona probeert met haar `relatie` Manuel (Nindel) Ingo jaloers te maken, maar dat leidt tot niets. Mona`s kans komt als Ines vreemd gaat en Ingo troost zoekt bij haar. Dan raakt Mona in verwachting, terwijl Ines en Ingo het weer goed maken. Nu zit Mona met de gebakken peren. Een `eigentijdse` relatiekomedie met Petri die eigenlijk te oud voor haar rol is (maar wel verschrikkelijk mooie benen heeft). Het tamelijk onbenullige scenario is van regisseuse Kaiser. Het camerawerk is van Gerhard Schirlo. Deze film valt in de categorie tijdspassering.

credits

Regie:
Henriette Kaiser
Cast:
Nina Petri, Caroline Schreiber, Kristiane Kupfer, Michael Maertens, Katharina Müller-Elmau, Stefan Hunstein, Dieter Landuris, Thorsten Nindel
Scenario:
Henriette Kaiser
Camera:
Gerhard Schirlo
Muziek:
Jörg Magnus Pfeil
Jaar:
2002
Genres:
Romantiek
Trefwoorden:
Romantisch drama, Televisiefilm
Landen:
Duitsland


op televisie
0 uitzendingen

Reageer