Ein Starkes Team - Der Mann, den ich hasse

2002, Peter F. Bringmann, 89 minuten

Duitsland 2002. Misdaad van Peter F. Bringmann. Met o.a. Maja Maranow, Florian Martens, Jürgen Tarrach, Leonard Lansink en Tayfun Bademsoy.

VPRO Cinema

Van het scenario van Alexander Adolph kan men niet beweren dat het origineel is. Het verduisteren van zwart geld als belegging is al zo oud als de nacht. Dat de opgelichte eigenaren tot moord bereid zijn, is ook niet origineel, maar dat de bezitters tot de nieuwe maffia uit voormalig Joegoslavi[KA3]e behoren, is op zijn minst een modieus trekje, al lijkt het verschrikkelijk onwaarschijnlijk. Verena (Maranow), de aantrekkelijke aanvoerdster van het speciale clubje van de politie, beschermt tegen beter weten in, en tegen de zin van haar medewerkers Otto (Martens), Georg (Lansink) en Y[KA3]ucsel (Bademsoy), de charmante meesterschurk en superoplichter Klein- Rogge (Tarrach). Er is heel veel voor nodig om hem aan het zingen te krijgen en dan moet Verena de kastanjes uit het vuur halen. Gelukkig is zij niet voor een kleintje vervaard. Fans van Maranow kunnen hun hart ophalen aan haar strapatsen, maar verder is het verschrikkelijk veel routine, die evenwel onderhoudend is. Het camerawerk is van Michael Faust.

credits

Regie:
Peter F. Bringmann
Cast:
Maja Maranow, Florian Martens, Jürgen Tarrach, Leonard Lansink, Tayfun Bademsoy, Jaecki Schwarz, Arnfried Lerche, Alexander Radszun, Martin Umbach, Udo Schenk, Edgar M. Böhlke, Frank Michael Köbe, Peter Nottmeier
Camera:
Michael Faust
Muziek:
Paul Vincent Gunia
Jaar:
2002
Alt. titels:
Starkes Team - Der Mann, den ich hasse, Der Mann, den ich hasse
Genres:
Misdaad
Trefwoorden:
Cop-story
Landen:
Duitsland


op televisie
0 uitzendingen

Reageer