Tatort - Stoevers Fall

1992, Jürgen Roland, 90 minuten

Duitsland 1992. Mysterie van Jürgen Roland. Met o.a. Manfred Krug, Charles Brauer, Walter Plathe, Jale Arikan en Dieter Thomas Heck.

VPRO Cinema

Een hoge politiefunctionaris uit Hamburg zou omgekocht zijn door het milieu. Hauptkommissar Paul Stoever (Krug) kan het nauwelijks geloven. Als zijn vriend, misdaadverslaggever Horstmann (Plathe), die de bewijzen te koop kreeg aangeboden, wordt vermoord, moet Stoever zijn mening herzien. Hij is er zich van bewust dat hij nu ook vijanden heeft in zijn eigen gelederen. Met de rug tegen de muur zet hij door, met succes, uiteraard. Het scenario is van Dieter Hirschberg en Willi Voss. Het was aanvankelijk de bedoeling dat dit de laatste TATORT-film met Krug zou worden, maar de grote kijkdichtheid en de populariteit van het duo Stoever-Brockm[KA3]oller bepaalde anders. Krug en Brauer (als Peter Brockmöller) namen pas in 2001 definitief afscheid en hadden toen bijna veertig gevallen behandeld. Het camerawerk is van Lothar Elias Stickelbrucks. Achttiende zaak van Stoever en Brockmöller. Aflevering 260.

credits

Regie:
Jürgen Roland
Cast:
Manfred Krug, Charles Brauer, Walter Plathe, Jale Arikan, Dieter Thomas Heck, Holger Mahlich, Silvana Sansoni, Lutz Reichert, Horst Frank
Scenario:
Dieter Hirschberg
Camera:
Lothar Elias Stickelbrucks
Muziek:
Klaus Doldinger
Jaar:
1992
Alt. titels:
Stoevers Fall
Genres:
Mysterie
Trefwoorden:
Krimi
Landen:
Duitsland


op televisie
0 uitzendingen

Tatort - Stoevers Fall (1992) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer