Tatort - Alles umsonst

1979, Hartmut Griesmayr, 90 minuten

Duitsland 1979. Mysterie van Hartmut Griesmayr. Met o.a. Diether Krebs, Günter Heising, Horst Michael Neutze, Katharina Tüschen en Monica Bleibtreu.

VPRO Cinema

Bakker Erich Schmidt (Neutze) beseft door de nieuwe winkelhulp Anni Klein (Bleibtreu) dat hij ongelukkig is met zijn vrouw Olga (T[KA3]uschen) en dat zijn leven aan hem voorbij is gegaan in een sneltreinvaart zonder dat het de moeite was (zie de titel). Als Olga wordt vermoord, krijgt Erich het vuur aan de schenen gelegd van Kriminalkommissar Nagel (Krebs), die er snel achter komt dat de bakker een relatie had met Anni. Griesmayr brengt in zijn eerste TATORT-regie een kammerspielachtig drama over een echtpaar dat elkaar naar het leven staat en tegelijkertijd een love story, die zich in de voorstad van een metropool afspeelt. Het scenario van dit psychologisch- realistisch hoogstaande verhaal is van Theodor Schübel. Het camerawerk is van Frank A. Banuscher. Eerste zaak van Nagel. Aflevering 97.

credits

Regie:
Hartmut Griesmayr
Cast:
Diether Krebs, Günter Heising, Horst Michael Neutze, Katharina Tüschen, Monica Bleibtreu, Paola Schoene, Michael Gahr, Erich Schwarz, Gisela Zülch, Robert Naegele
Camera:
Frank A. Banuscher
Jaar:
1979
Alt. titels:
Alles umsonst
Genres:
Mysterie
Trefwoorden:
Krimi
Landen:
Duitsland


op televisie
0 uitzendingen

Tatort - Alles umsonst (1979) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer