Pop Odyssee: Die Beach Boys und der Satan

2000, Christoph Dreher, 60 minuten

Duitsland 2000. Documentaire van Christoph Dreher. Met o.a. Brian Wilson, Dick Dale, Kenneth Anger, Charles Manson en Don Was.

VPRO Cinema

Eerste deel van een interessante blik op de popcultuur uit de jaren 1960 over de Californian Dream, die ook een donkere zijde kende in de vorm van een nachtmerrie. De 48-jarige regisseur- scenarioschrijver Dreher geeft de kijker met The Beach Boys als belangrijkste groep en leider Brian Wilson aan het woord inzicht in de psychedelische- en hippiebeweging en de negatieve reactie erop die zich o.a. uitte in de beestachtige rituele moorden die door Charles Manson en zijn bende begaan werden - de satan slaat op Manson. Het tweede deel is getiteld: POP ODYSSEE: HOUSE OF THE RISING PUNK. Het camerawerk is van Horst Markgraf. Dreher maakte de achttiendelige documentaire serie over popmuziek Lost in Music, waarvoor hij de Adolf Grimme-prijs ontving.

credits

Regie:
Christoph Dreher
Cast:
Brian Wilson, Dick Dale, Kenneth Anger, Charles Manson, Don Was, Kim Fowley, Mike Kelley, Chris Darrow, Laurence Rickels, Jan & Dean, The Chantays
Camera:
Horst Markgraf
Jaar:
2000
Alt. titels:
Beach Boys und der Satan, Die
Genres:
Documentaire, Muziek
Trefwoorden:
Popmuziek
Landen:
Duitsland


op televisie
0 uitzendingen

Reageer