Verenigde Staten 1999. Komedie van Robert Munic. Met o.a. Lee Jay Bamberry, Lenno Britos, A.J. Buckley, Cara Buono en Joan Chen.

VPRO Cinema

Rich Donato (Phillips) is de conci[KA3]erge van een high school in Oregon. Hij is de steun en toeverlaat van de leerlingen die hij met raad en daad bijstaat. Rich vindt altijd een positieve oplossing voor hun problemen. Op een gegeven moment ontdekt het onbarmhartige schoolbestuur dat de populaire Rich niet in het bezit van een high schooldiploma is en ze geven hem dertig dagen de tijd om het papier te behalen of hij raakt zijn baan kwijt. Hij probeert het, maar zakt als een baksteen. Dan mobiliseert zijn vrouw Sherry (Buono) de gemeenschap en met de hulp van leraren en leerlingen mag Rich aanblijven en krijgt de tijd het begeerde papiertje behalen. Het scenario van regisseur Munic is gebaseerd op een ware gebeurtenis. Phillips speelt heel geloofwaardig, de bijrollen zijn heel behoorlijk, maar regisseur Munic overdrijft het soms wel een beetje als hij Phillips laat breakdansen, basketballen en filosoferen. Het camerawerk is van Ron Stannett. Weer zo'n typisch Amerikaans voorbeeld van de aanhouder wint en de manier waarop doet er niet toe. De echte Rich Donato verschijnt even als een vader van een der leerlingen die in het publiek staat. Ook bekend als PRINCE OF MIRRORS: THE RICH DONATO STORY.

credits

Regie:
Robert Munic
Cast:
Lee Jay Bamberry, Lenno Britos, A.J. Buckley, Cara Buono, Joan Chen, Nathaniel DeVeaux, Rich Donato, Frances Flanagan, James Hutson, David Kaye, Karin Konoval, Tyler Labine, Tom McBeath, Candice McClure, Wezley Morris, Laurie Murdoch, Alonso Oyarzun, Marisa Rudiak, Jenafor Ryane, Marlon Sixto, Selina R. Williams, Lou Diamond Phillips
Productie:
Lindsay Williams, Jon Turtle, Robert Halmi jr, Wendy Finerman
Camera:
Ron Stannett
Muziek:
Sharon Farber
Jaar:
1999
Alt. titels:
Prince of Mirrors: The Rich Donato Story, Rich Donato Story, The
Genres:
Komedie, Familiefilm
Trefwoorden:
Kinderfilm, Jeugdfilm, Familiefilm, Televisiefilm
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

In a Class of His Own (1999) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken