Duitsland 1993. Mysterie van Hartmut Griesmayr. Met o.a. Dietz Werner Steck, Rüdiger Wandel, Rita Russek, Despina Pajanou en Bernd Tauber.

VPRO Cinema

Boer Fritz Laible (Tauber) is om het leven gekomen bij het duiken in de spelonk Blauh[KA3]ohle. Omdat hij een ervaren en voorzichtige sportman was, is een vriend, Herr Weinmann, die zijn vader zou kunnen zijn, ervan overtuigd dat hij vermoord werd. Hauptkommissar Bienzle (Steck) die `toevallig` in de buurt is, leidt het onderzoek. In het middelpunt van de zaak staat `die sch[KA3]one Lau`, alias Vera Laible (Pajanou), de begeerlijke, jonge weduwe van het slachtoffer. Zij heeft een minnaar, Thomas Weinmann Jr. (Wurster). Vakkundig in beeld gebracht door veelfilmer Griesmayr en met een scenario door het evenzeer door de wol geverfde duo Felix Huby en Werner Zeindler. Pajanou werd later zelf Kommissarin in de serie DOPPELTER EINSATZ van omroep RTL TELEVISION. Tweede zaak van Bienzle en aflevering 273.

credits

Regie:
Hartmut Griesmayr
Cast:
Dietz Werner Steck, Rüdiger Wandel, Rita Russek, Despina Pajanou, Bernd Tauber, Matthias Ponnier, Gerd David, Jakob Wurster, Tatjana Clasing
Jaar:
1993
Alt. titels:
Bienzle und die schöne Lau
Genres:
Mysterie
Trefwoorden:
Krimi
Landen:
Duitsland

op televisie
0 uitzendingen