Das Duo - Im falschen Leben

2002, Connie Walter, 90 minuten

Duitsland 2002. Misdaad van Connie Walter. Met o.a. Ann-Kathrin Kramer, Charlotte Schwab, Misel Maticevic, Roland Riebeling en Sólveig Arnarsdóttir.

VPRO Cinema

De pilot voor een nieuwe misdaadserie over twee vrouwelijke smerissen uit de Noordduitse havenstad aan de Oostzee L[KA3]ubeck, Lizzy Kr[KA3]uger (Kramer) en Marion Ahrens (Schwab). Lizzy is overgeplaatst en komt uit Hamburg. Ze vormen een ongelijk duo, maar komen altijd met de juiste resultaten uit de bus. Hun steun en toeverlaat is politieman Benno Polenz (Maticevic) die hen assisteert. Aan boord van de trawler Mienleev wordt in de koelruimte het naakte lichaam van Katharina Kauerhof (Schober) gevonden. Zij werkte als dierenarts voor de veeartsenijkundige dienst en was de minnares van de eigenaar van het schip, reder Steffen Baeck (Mierau). Steffen komt niet als dader in aanmerking, want hij heeft een alibi dankzij zijn vrouw Ellen (Kaufmann). Omdat Lizzy nog maar net in Lübeck is, kan zij incognito als toerist meevaren op een reis met de trawler. Ze neemt heimelijk met een verborgen videocamera de smokkel van Russische kaviaar op. Hoewel er niet direct een verband lijkt te bestaan tussen de contrabande en de moord die het tweetal onderzoekt, is dit het begin van een reeks gebeurtenissen die in elkaar passen. Geld, jaloezie en een ongeluk in het verleden lijken een rol te hebben gespeeld. Het scenario van Markus Busch naar een idee van Susanne Schneider bevat een heleboel overbekende plotelementen, maar de actie is vlot en het spel puik. Het camerawerk is van Peter Nix. Het vervolg is getiteld DAS DUO - TOD AM STRAND.

credits

Regie:
Connie Walter
Cast:
Ann-Kathrin Kramer, Charlotte Schwab, Misel Maticevic, Roland Riebeling, Sólveig Arnarsdóttir, Peter Prager, Dirk Mierau, Deborah Kaufmann, Iris Steen, Peter Franke, Huub Stapel, Dietmar Huhn, Michael Krabbe, Yvonne Johna, Deborah Schober
Camera:
Peter Nix
Muziek:
Rainer Oleak
Jaar:
2002
Alt. titels:
Duo - Im falschen Leben, Das, Im falschen Leben
Genres:
Misdaad
Trefwoorden:
Cop-story
Landen:
Duitsland


op televisie
0 uitzendingen

Reageer