Duitsland 2002. Drama van Dagmar Damek. Met o.a. Ursula Buschhorn, Florian Fitz, Bernhard Schir, Edda Leesch en Mareike Carrière.

VPRO Cinema

Het niet al te originele scenario is van regisseuse Damek en Evelyn Holst naar een dikke damesroman van Charlotte Link met wel heel veel toevallige gebeurtenissen. Juist als Leona (Buschhorn), de goed betaalde redactrice bij een uitgeverij, het huis uit haar dromen gevonden meent te hebben, sterft een vrouw (Leesch) in haar armen, die van de derde etage van een gebouw geduwd moet zijn. Alsof al deze emoties nog niet genoeg zijn, doet Leona`s man Wolfgang (Fitz) er `s avonds nog een schepje bovenop: hij zegt dat hij verliefd is op Nicole (Ten Damme) en haar gaat verlaten. Door het noodlottige ongeval leert Leona de broer van het slachtoffer kennen, Robert (Schir). Ze vindt hem charmant en gaat hem verleiden om Wolfgang een lesje te leren in de hoop dat hij zich bedenkt. Leona ontdekt bijna te laat dat Robert ziekelijk jaloers is. Wolfgang die de situatie gelukkig doorziet, stelt alles in het werk om Leona uit de klauwen van de gestoorde Robert te halen. Uiteraard loopt deze 'fatal attraction' nog net goed af. Het spel is redelijk. Het camerawerk is van Zivko Dalar.

credits

Regie:
Dagmar Damek
Cast:
Ursula Buschhorn, Florian Fitz, Bernhard Schir, Edda Leesch, Mareike Carrière, Johanna Klante, Mischa Knobloch, Kai Ivo Baulitz, Ellen ten Damme, Eva Brumby, Karl Kranzkowski
Scenario:
Dagmar Damek
Camera:
Zivko Dalar
Muziek:
Hans Günter Wagener
Jaar:
2002
Alt. titels:
Verehrer, Der
Genres:
Drama
Trefwoorden:
Melodrama, Televisiefilm
Landen:
Duitsland


op televisie
0 uitzendingen