Verenigde Staten 1997. Sciencefiction van Luca Bercovici en Jeff Burr. Met o.a. Gary Daniels, Meg Foster, Bryan Genesse, Jeffrey Combs en Nicholas Sadler.

VPRO Cinema

Ergens in de toekomst wordt Roger Manson (Daniels) veroordeeld tot 26 jaar gevangenisstraf voor een misdaad die hij niet begaan heeft. In dat tijdperk worden misdadigers in een slaap ondergedompeld voor de tijd van hun veroordeling. Roger ontwaakt voortijdig en breekt uit, maar wordt opgepakt door premiejagers en weer bewusteloos gemaakt. Zijn ontsnappingspoging bezorgt hem de bijnaam uit de titel. Na een hele lange tijd lukt het hem weer om te vluchten, want hij wil zijn dochtertje opzoeken. Eerst moet hij zich aftrainen met bodybuilding (een van de grote attracties van de film) om dan te ontdekken, met premiejagers in zijn kielzog, dat zijn dochter inmiddels 72 geworden is en op het punt staat dood te gaan. In een oversentimentele finale begeleidt hij haar bij het sterven en hij laat zich daarna doodschieten. Een actieloze actiefilm gebreid rond de personality van kickboxer Daniels, waarvan mederegisseur Jeff Burr openlijk heeft toegegeven dat hij niet bij zijn rol paste en ook niet acteren kon. Bovendien kan je voor een half miljoen dollar eigenlijk geen toekomstthriller maken en dat is heel duidelijk te zien aan de decors, kostuums en speciale effecten, voor zo ver van dat laatste sprake is. Regisseur Bercovici heet in werkelijkheid Cameron Von Daake. Het scenario is van Michael Kalesniko. Het camerawerk is van Philip Lee.

credits

Regie:
Luca Bercovici, Jeff Burr
Cast:
Gary Daniels, Meg Foster, Bryan Genesse, Jeffrey Combs, Nicholas Sadler, Steven Schub, Stewart McLennan, Joe Unger, David Groh, Sarah Freeman, Bruce Glover, Jean Speegle Howard, Willard E. Pugh, Duane Whitaker, Arye Gross, Alex Hyde-White, John Putch, Renee Faia
Scenario:
Michael Kalesniko
Productie:
Barnet Bain, Paul Eyres, John Eyres, Amy Gibbons, Simon Edery
Camera:
Philip Lee
Muziek:
Marco Marinangeli
Jaar:
1997
Alt. titels:
Verdammt im Eis
Genres:
Sciencefiction, Drama
Trefwoorden:
Gevangenisfilm, SF-Film
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

Spoiler (1997) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken