Duitsland 1997. Drama van Hartmut Griesmayr. Met o.a. Simone Thomalla, Matthias Ponnier, Bernard Yerlès, Christine Reinhart en Dieter Kirchlechner.

VPRO Cinema

Leah (Thomalla) en haar collega Fr[KA1]ed[KA1]eric Jarry (Yerl[KA2]es) proberen een tweeling in leven te houden, die door een verkeersongeluk te vroeg geboren is (zes maanden). E[KA1]en van de babies is zwaar gehandicapt en zijn leven hangt aan een zijden draadje (zie de titel). Leah en de ouders nemen het dappere besluit om de levensreddende apparatuur te ontkoppelen. Ondertussen bekijkt Leah`s bazin, dokter Patricia Dorn (Reinhart) haar met argwaan en jaloezie, omdat er een romance lijkt op te bloeien met Frédéric, die tot voor kort nog haar minnaar was. Thomalla, geen seksbom, maar een charmante meid, draagt deze aflevering gemakkelijk op haar bevallige schouders en het scenario van Martina Brand biedt genreliefhebsters waar voor zijn geld. Het camerawerk is van Hans-Jörg Allgeier.

credits

Regie:
Hartmut Griesmayr
Cast:
Simone Thomalla, Matthias Ponnier, Bernard Yerlès, Christine Reinhart, Dieter Kirchlechner, Tatjana Clasing, Johann J. Wurster
Camera:
Hans-Jörg Allgeier
Jaar:
1997
Alt. titels:
Kinderärztin Leah - Am seidenen Faden, Am seidenen Faden
Genres:
Drama
Trefwoorden:
Doktersdrama, Soap opera
Landen:
Duitsland

op televisie
0 uitzendingen