S.O.S. Barracuda - Auftrag: Mord

2001, Carl-Christian Demke, 91 minuten

Duitsland 2001. Misdaad van Carl-Christian Demke. Met o.a. Nick Wilder, Stefanie Japp, Stephan Hornung, Giulio Ricciarelli en Thomas Saarbacher.

VPRO Cinema

De mare gaat dat de kameleonachtige huurmoordenaar Charon alias Falk Woyth (Hochholdinger) zich op Mallorca zou bevinden. Een speurtocht begint, waaraan ook Jan Fehrmann (Wilder) met zijn bemanning deelneemt, maar Charon is onvindbaar. De enige houvast voor de politie is een foto van Hendrik Lenz (Zischler), de eigenaar van diverse clubs en disco`s op het eiland en in Duitsland. Men denkt dat Charon het op Lenz voorzien heeft. Hij is een feestneus die veelvuldig party`s geeft. Er wordt beweerd dat Sandra (Deimling), zijn dochter, de begunstigde van zijn levensverzekeringspolis is. Het bedrag dat bij zijn dood uitgekeerd zal worden, is twaalf miljoen mark. Sandra wordt verdachte nummer [KA1]e[KA1]en als opdrachtgeefster voor de moord. Katrin Herzog (Japp) vermoedt dat alles over een geheel andere boeg gegooid is. Ze brengt haar team tijdig op het juiste spoor en voorkomt erger. Het scenario van Bernhard Stephan is simpel en het misdaadavontuur gemakkelijk te volgen, maar het bevat weinig substantie. Valt in de categorie tijdverdrijf en de spelprestaties zijn redelijk.

credits

Regie:
Carl-Christian Demke
Cast:
Nick Wilder, Stefanie Japp, Stephan Hornung, Giulio Ricciarelli, Thomas Saarbacher, Peter Gavajda, Türkiz Talay, Wilfried Hochholdinger, Hans Zischler, Jenny Deimling
Jaar:
2001
Alt. titels:
Auftrag: Mord
Genres:
Misdaad, Avonturenfilm, Actiefilm
Trefwoorden:
Avonturenfilm
Landen:
Duitsland


op televisie
0 uitzendingen

Reageer