Duitsland 1996. Mysterie van Hans Werner. Met o.a. Peter Sodann, Bernd Michael Lade, Michael Gwisdek, Regula Grauwiller en Hans Teuscher.

VPRO Cinema

De aan lager wal geraakte journalist Paul Winter (Gwisdek) wordt verdacht van roofmoord op advocaat Hammerschmidt. Uitgerekend zijn oude vriend Ehrlicher (Sodann) moet hem aanhouden en de zaak ophelderen. Winters vriendin Eva Meister (Grauwiller) is van zijn onschuld overtuigd. Zij had naar buiten gebracht dat Paul met de dood was bedreigd sinds hij een illegale handel met gifgassen op het spoor gekomen was. Winter blijkt met de noorderzon te zijn vertrokken, maar wordt later bij Eva aangetroffen. Winter, die door Ehrlicher aan de tand gevoeld was en weer losgelaten was, wordt in de buurt van het kantoor van O.W. Meister (Teuscher), de van gesjoemel met gifgassen verdachte ondernemer, doodgeschoten. Dan wordt ook O.W. Meister in zijn kantoor vermoord en Eva ontvoerd. Kommissar Ehrlicher probeert Winters onschuld te bewijzen en moet samen met zijn assistent Kain (Lade) een race tegen de klok voeren om Eva op te sporen. Het scenario is van Klaus Richter, de muziek van Markus Lonardoni en het camerawerk van Martin Schlesinger. Tiende zaak van Ehrlicher en Kain, aflevering 327.

credits

Regie:
Hans Werner
Cast:
Peter Sodann, Bernd Michael Lade, Michael Gwisdek, Regula Grauwiller, Hans Teuscher, Falk Willy Wild, Hartmut Reck, Thomas Bestvater, Amina Gusner, Monika Pietsch, Thomas Rudnik
Scenario:
Klaus Richter
Muziek:
Markus Lonardoni
Jaar:
1996
Alt. titels:
Wer nicht schweigt muß sterben
Genres:
Mysterie
Trefwoorden:
Krimi
Landen:
Duitsland

op televisie
0 uitzendingen