Canada/Verenigde Staten 1996. Thriller van Jonathan Heap. Met o.a. Rob Lowe, Sofia Shinas, John Savage, Saul Rubinek en Ronn Sarosiak.

VPRO Cinema

Computerprogrammeur Mike Cleary (Lowe) heeft samen met zijn team het Guardian System ontwikkeld. Met dit computerprogramma kunnen ze alle opgeslagen informatie zodanig versleutelen dat geen hacker het kan kraken. Om dit te vieren nemen ze deel aan een weekendje paintball oorlog met de concurrentie. Het spelletje wordt ernst als ze merken dat i.p.v. met verf met echte kogels geschoten wordt. Mike denkt aanvankelijk dat hun rivalen hen willen uitschakelen, maar moet al vlug merken dat ook zij onder vuur liggen. Dan verschijnt CIA-baas Kendall (Rubinek) ten tonele. Deze ziet in het Guardian System een gevaar, want daardoor kan de CIA zijn taak niet meer uitvoeren. Met de hulp van survival-specialist Bear (Savage) tracht Mike uit de klauwen van de killers die Kendall op hem afstuurt, te blijven. Zijn enige kans om het te overleven is het programma voor iedereen beschikbaar te maken op het Internet, maar dat is niet eenvoudig als je midden in de ondoordringbare wouden bent. Voorspelbare actiethriller volgens beproefde formule, alleen is de goudschat vervangen door een computerprogramma. Spanning en actie in overvloed, maar veel minder origineel dan Heaps script voor 12:01. Manny Coto schreef het scenario en Gerald Russ Goozer stond achter de camera. Dolby Stereo. Ook bekend als THE GUARDIAN SYSTEM.

credits

Regie:
Jonathan Heap
Cast:
Rob Lowe, Sofia Shinas, John Savage, Saul Rubinek, Ronn Sarosiak, James Kidnie, Gerry Quigley, Louis Del Grande, Rino Romano
Scenario:
Manny Coto
Productie:
Julian Grant, John Fremes, Lewis B. Chesler, David M. Perlmutter, Gigi Pritzker, Deborah Del Prete
Camera:
Gerald Russ Goozer
Jaar:
1996
Alt. titels:
Guardian System, The
Genres:
Thriller, Actiefilm
Landen:
Canada, Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

Hostile Intent (1996) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken