Frankrijk/Duitsland 1999. Misdaad van Gabriele Heberling en Gabrielle Heberling. Met o.a. Roger Hanin, Andreas Brucker, Susanne Simon, Gert Burkart en Maxime Paz.

VPRO Cinema

Ma[KA4]aitre Da Costa (Hanin) hoort over een geplande aanslag op het Oktober Fest in M[KA3]unchen. Met chantage door het bier te vergiftigen hoopt de terrorist Nero Laroque (Boden) de Mona Lisa van Leonardo Da Vinci te bemachtigen, die in een kasteel in de omgeving van de Beierse hoofdstad wordt gerestaureerd. Robert Stern (Brucker) is belast met het onderzoek en Da Costa gaat hem een handje helpen. Stern ontmoet Martine Guigal (Simon) aan wie de verantwoording voor het kostbare schilderij van de dame met de raadselachtige glimlach is toevertrouwd. Hij laat zich door haar inpalmen, maar Da Costa is een oude vos en heeft door dat zij niet te vertrouwen is. Het vergezochte scenario van deze Duitse aflevering in de reeks is van Holger Badura en Wolfgang Brenner. Het grote bierfeest werd gefilmd in de Barrandov Studio in Praag, welke stad tevens dienst deed als München. Hanin is zoals gebruikelijk zichzelf. Het camerawerk is van Hagen Bogdanski.

credits

Regie:
Gabriele Heberling, Gabrielle Heberling
Cast:
Roger Hanin, Andreas Brucker, Susanne Simon, Gert Burkart, Maxime Paz, Leon Boden, Matthias Matz, Marlene Meyer-Dunker, Karl Friedrich, Lucie Lechner, Michael Lerchenberg, Franz Hanfstingl, Kerstin Heiles, Susanna Schwert, Susanna Simon, Roger Hahn
Productie:
Ivo Alexander Beck, Mirko Schulze, Alicia Remirez, Michael Stricker, Christiane Juber, Ania Wegscheider
Camera:
Hagen Bogdanski
Jaar:
1999
Alt. titels:
Panique à Munich, Anschlag auf das Oktoberfest, Bier - Anschlag auf das Oktoberfest, Bier, Maître Da Costa - Bier
Genres:
Misdaad, Thriller
Trefwoorden:
Policier
Landen:
Frankrijk, Duitsland

op televisie
0 uitzendingen