Polizeiruf 110: Nerze

1981, Lothar Hans, 45 minuten

DDDE 1981. Misdaad van Lothar Hans. Met o.a. Peter Borgelt, Ingeborg Westphal, Henry Hübchen, Regina Beyer en Wolfgang Greese.

VPRO Cinema

Hauptmann Fuchs (Borgelt) komt in een dorpje in Mecklenburg terecht als er iemand dodelijk gewond raakt. Hij maakt kennis met het voor hem onbekende wereldje van de nertsfokkerij, een broedertwist en de bedreiging, dat iemands levenswerk naar de knoppen gaat. De boodschap luidt dat er weinig brood zit in privéondernemingen en dat je beter af bent in een VEB. Deze leugen over het collectieve ondernemen kon het regime nog negen jaar volhouden, maar toen was het faillissement van het boeren-en arbeidersparadijs toch echt aangebroken. Intussen hebben we naar een aardige psychologische en vooral sfeervolle milieuschildering gekeken en ons verbaasd dat zoveel mensen een echte bontmantel dragen - onbetaalbaar in het kapitalistische Westen en afgezworen door de meerderheid die voor het natuurbehoud is. Het scenario is van Ulrich Waldner. Aflevering 70.

credits

Regie:
Lothar Hans
Cast:
Peter Borgelt, Ingeborg Westphal, Henry Hübchen, Regina Beyer, Wolfgang Greese, Rolf Ludwig, Marga Legal, Horst Weinheimer
Scenario:
Ulrich Waldner
Jaar:
1981
Alt. titels:
Nerze
Genres:
Misdaad
Trefwoorden:
Cop-story
Landen:
DDDE


op televisie
0 uitzendingen

Polizeiruf 110: Nerze (1981) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer