Duitsland 2002. Drama van Bettina Woernle. Met o.a. Chiara Schoras, Clelia Sarto, Peter Davor, Christoph Grunert en Brigitte Böttrich.

VPRO Cinema

Lena (Schoras), voor wie tot nu toe in het leven alles van een leien dakje is gegaan, erft in de voormalige DDR een hotel dat in Saalfeld in de schilderachtige heuvels en bossen van Thüringen gelegen is. Ze wil het verkopen. Als ze het gaat bekijken, wijzigt haar jobsituatie, waardoor ze besluit het te gaan runnen. Daar komt heel wat voor kijken en bovendien weet ze niet eens wie haar geheimzinnige weldoener was. De kijker natuurlijk wel, want die heeft op de titel gelet en die geniet met volle teugen als Lena een weg met talloze hindernissen met goed gevolg aflegt. Het luchtige scenario voor dit moderne sprookje is van Petra Neumann en Michael Arnal. Een onbekende rolverdeling zorgt onder de bedreven regie van Woernle voor anderhalf uur plezierig amusement. Het camerawerk is van Andreas Köfer. Stereo, 16:9.

credits

Regie:
Bettina Woernle
Cast:
Chiara Schoras, Clelia Sarto, Peter Davor, Christoph Grunert, Brigitte Böttrich, Anna Brüggeman, Günter Grabbert, Andreas Schmidt-Schaller, Dieter Bellmann
Camera:
Andreas Köfer
Muziek:
Jens Langbein, Robert Schulte-Hemming
Jaar:
2002
Alt. titels:
Geheimnis meiner Mutter, Das
Genres:
Drama
Trefwoorden:
Melodrama, Televisiefilm
Landen:
Duitsland


op televisie
0 uitzendingen