Tatort - Brandwunden

1998, Detlef Rönfeldt, 90 minuten

Duitsland 1998. Mysterie van Detlef Rönfeldt. Met o.a. Sabine Postel, Rufus Beck, Alexander Strobele, Hans Kremer en Michael Mendl.

VPRO Cinema

Bij een aanslag op het huis van het Turkse gezin Kazim komen twee jonge mensen om het leven. Het spoor leidt naar neonazi`s, maar Hauptkommissarin Inga L[KA3]ursen (Postel) vermoedt eerder een familietragedie. Was de Turkse vader het niet eens met de ontluikende romantiek van zijn in Duitsland geboren dochter, die een van de slachtoffers is? Was het een afrekening onder Turken? Of had de brand iets te maken met een uit de hand gelopen verzekeringsfraude? Geen krimi voor actieliefhebbers. Regisseur R[KA3]onfeldt neemt bewust afstand van een snelle en puntige enscenering. Inga L[KA3]ursen is bepaald geen vrouwelijke Rambo met ruige methoden. Zij benadert de verdachten psychologisch. Door de (te) talrijke verhoor-sc[KA2]enes op het kleine politiebureau verwatert de couleur locale van Bremen in deze TATORT-geschiedenis. Het scenario is van Thommie Bayer. Tweede zaak van L[KA3]ursen, die vier jaar later met de eer van de vijfhonderdste TATORT ging strijken. Bij die gelegenheid was Kommissar Stefan Stoll (Beck) vervangen door Kommissar Stedefreund (Oliver Mommsen). Het camerawerk is van James Jacobs. Aflevering 384.

credits

Regie:
Detlef Rönfeldt
Cast:
Sabine Postel, Rufus Beck, Alexander Strobele, Hans Kremer, Michael Mendl, Juraj Kukura, Camilla Renschke, Rainer Strecker, Ferhat Kaleli, Erden Alkan, Sven Riemann
Scenario:
Thommie Bayer
Camera:
James Jacobs
Muziek:
Mick Baumeister
Jaar:
1998
Alt. titels:
Brandwunden
Genres:
Mysterie
Trefwoorden:
Krimi
Landen:
Duitsland


op televisie
0 uitzendingen

Tatort - Brandwunden (1998) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer