Matulla & Busch - Zwei Alte pokern hoch

1995, Matti Geschonneck, 80 minuten

Duitsland 1995. Komedie van Matti Geschonneck. Met o.a. Erwin Geschonneck, Fred Delmare, Inga Busch, Johannes Brandrup en Otto Sander.

VPRO Cinema

Matulla (Geschonneck) en Busch (Delmare) zijn Berlijners die in Zuid-Duitsland in een bejaardenhuis zitten. Door de val van de Berlijnse muur erft Matulla een huis met appartementen in Oost- Berlijn. Samen met Busch gaat hij op weg naar de Duitse hoofdstad om te ontdekken dat het huis gekraakt is. Met bluf, trucs en gezond boerenverstand laten de twee oudjes, waarvan aangenomen werd dat ze niet meer meetelden, zien dat ze in staat zijn een bloeiende woning op te trekken. Plezierig vermaak voor jong en oud losjes gebaseerd op het boek Matulla und Busch met een scenario van Ulrich Plenzdorf. Schwarz die in de serie POLIZEIRUF 110 als Hauptkommissar Herbert Schmücke uit Sachsen-Anhalt een heel bekend gezicht is geworden, speelt hier een gewone Berlijnse smeris.

credits

Regie:
Matti Geschonneck
Cast:
Erwin Geschonneck, Fred Delmare, Inga Busch, Johannes Brandrup, Otto Sander, Rolf Hoppe, Wolfgang Gruner, Jaecki Schwarz
Muziek:
Tobias Morgenstern
Jaar:
1995
Alt. titels:
Zwei Alte pokern hoch
Genres:
Komedie, Familiefilm
Trefwoorden:
Familiefilm
Landen:
Duitsland


op televisie
0 uitzendingen

Reageer