Acceptable Risk

2001, William A. Graham, 120 minuten

Verenigde Staten/Canada 2001. Thriller van William A. Graham. Met o.a. Chad Lowe, James Bulliard, Sean Patrick Flanery, Annabel Graham en Scott Hylands.

VPRO Cinema

Edward (Lowe) woont met zijn vrouw Kim (Rutherford) in een driehonderd jaar oud huis in New England. Hij ontdekt zwammen en als wetenschapper weet hij dat ze van een bijzondere soort zijn. Schimmels kunnen een belangrijke rol spelen, vooral bij de genezing van aandoeningen in de hersenen. Edward is ervan overtuigd dat hij een vorm van penicilline heeft ondekt, waarmee de medische wetenschap een grote stap voorwaarts kan doen. Hij heeft vergeten te denken aan de hallucinerende werking van paddestoelen en is zich niet bewust dat hun huis ooit bewoond werd door heksen. Omdat Edward geen proefkonijnen heeft injecteert hij zichzelf. De gevolgen zijn destastreus: hij wordt geleidelijk aan agressief en gaat amok maken om daarna weer terug te vallen tot een normaal mens. Het wordt echter steeds erger totdat iemand de vloek kan verbreken. Het scenario van Michael J. Murray is gebaseerd op een roman van Robin Cook en dat zou voldoende garantie moeten bieden voor een onderhoudende film. Helaas is Murray nogal afgeweken van het boek dat over een wondermedicijn gaat voor de ziekte van Alzheimer, en kronkelt zijn bewerking alle kanten uit, inclusief Edwards gedrag als een soort Dr. Jekyll en Mr. Hyde (van Robert L. Stevenson). Erger nog, een duidelijke verhaallijn ontbreekt, maar er gebeurt genoeg om de kijker wakker te houden. Het camerawerk is van Eyal Gordin. Ook bekend als ROBIN COOK'S ACCEPTABLE RISK.

credits

Regie:
William A. Graham
Cast:
Chad Lowe, James Bulliard, Sean Patrick Flanery, Annabel Graham, Scott Hylands, Kelly Rutherford, Danielle Von Zerneck, Arne MacPherson, Patricia McCormack, Bruce McFee, Matt Kippen, Phillip Troy Linger, Yanna McIntosh, Joy Tanner, Jon Ted Wynne
Productie:
Robert Florio
Camera:
Eyal Gordin
Muziek:
Chris Boardman
Jaar:
2001
Alt. titels:
Robin Cook's Acceptable Risk
Genres:
Thriller, Horror
Trefwoorden:
Hekserij, Occultisme
Landen:
Verenigde Staten, Canada


op televisie
0 uitzendingen

Acceptable Risk (2001) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer