Duitsland 2000. Misdaad van Konrad Sabrautzky. Met o.a. Maja Maranow, Florian Martens, Leonard Lansink, Tayfun Bademsoy en Jaecki Schwarz.

VPRO Cinema

De dubieuze Turk Murat Caliskan wordt onder de neus van het team uit de titel, die hem moest bewaken, gedood. Teamleider Reddemann (Lerche) belandt zwaargewond in het ziekenhuis en de BKA neemt de zaak over. M[KA3]artens (Kreye) schorst teamlid Y[KA3]ucsel (Bademsoy) omdat hij Turk is. Murat had de nodige vijanden. Murat had zijn eigen broer Hassan (Zorlu) zwaar bezwendeld bij een erfenis. Toen Murat nog in het Turkse leger zat, was hij verantwoordelijk voor de dood van de vrouw van Hassans rechterhand Kaltenbach (Deutschmann). Ondertussen ontdekken Verena (Maranow) en Otto (Martens) dat Murat niet gedood werd, maar diens dubbelganger. Op de echte Murat is opnieuw een aanslag in voorbereiding en Otto en Verena moeten een race tegen de klok voeren om de onbekende op te sporen en te onmaskeren. Yücsel wordt uiteraard gerehabiliteerd en de herstellende Reddeman mag trots zijn op zijn team. Het scenario van Leo P. Ard, Birgit Grosz en Ljubisa Ristic is niet origineel, maar het bevat genoeg actie en maakt van de aantrekkelijke Maranow en de kale Martens met de wollen muts de helden van de dag. Het camerawerk is van Jörg Seidl.

credits

Regie:
Konrad Sabrautzky
Cast:
Maja Maranow, Florian Martens, Leonard Lansink, Tayfun Bademsoy, Jaecki Schwarz, Arnfried Lerche, Walter Kreye, Heikko Deutschmann, Fatma Genc, Haydar Zorlu, Nils Düwell, Stefan Pflügner
Camera:
Jörg Seidl
Muziek:
Jochen Schmidt-Hambrock
Jaar:
2000
Alt. titels:
Starkes Team - Tödliche Rache, Ein, Tödliche Rache
Genres:
Misdaad
Trefwoorden:
Cop-story
Landen:
Duitsland

op televisie
0 uitzendingen