Duitsland 2002. Mysterie van Thomas Bohn. Met o.a. Robert Atzorn, Thilo Prückner, Julia Schmidt, Fjodor Olev en Ingrid von Bothmer.

VPRO Cinema

Het scenario van regisseur Bohn is niet origineel, maar best spannend en bevat flink wat actie. Daniel (Olev), de zoon van Jan Casstorff (Atzorn), gaat met vakantie. Op de startbaan van Fuhlsb[KA3]uttel, de luchthaven van de hanzestad, wordt het vliegtuig gekaapt. De kapers eisen vijf miljoen dollar en het vrijlaten van Manfred Dernedde (Driest) uit een Hamburgse gevangenis. Via SMS-boodschappen die Daniel aan zijn vader stuurt, weet Casstorff wat er in het toestel gaande is. Ondertussen doen Holicek (Pr[KA3]uckner) en Graf (Schmidt) een onderzoek naar de achtergronden van Dernedde en zijn celmaat Volker Spengler. Als de kapers de indruk krijgen dat hun eisen ingewilligd zijn, legt Jan zijn troefkaart op tafel, waarbij hij hoog spel speelt. Het camerawerk is van Rainer Gutjahr. Derde zaak van Casstorff. Aflevering 501.

credits

Regie:
Thomas Bohn
Cast:
Robert Atzorn, Thilo Prückner, Julia Schmidt, Fjodor Olev, Ingrid von Bothmer, Jürgen Schornagel, Nina Petri, Burkhard Driest
Productie:
Doris J. Heinze
Camera:
Rainer Gutjahr
Jaar:
2002
Alt. titels:
Passagier, Der
Genres:
Mysterie
Trefwoorden:
Krimi
Landen:
Duitsland


op televisie
0 uitzendingen

Tatort - Der Passagier (2002) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken