The Young Indiana Jones Chronicles: Paris, September 1908

1992, René Manzor, 45 minuten

Verenigde Staten 1992. Familiefilm van René Manzor. Met o.a. Corey Carrier, Margaret Tyzack, Ruth De Sosa, Lloyd Owen en George Hall.

VPRO Cinema

Rond 1908 gaf Parijs de toon aan voor de moderne kunst. De jonge Henry Jones (Carrier), die met zijn ouders een wereldreis maakt, bezoekt dus ook de lichtstad. Zijn strenge gouvernante Miss Seymour (Tyzack) laat hem de stad zien en ze ontmoeten de jonge kunstenaar Norman Rockwell (Haas), die heel realistisch schildert. Henry ontsnapt aan Miss Seymour en samen met Norman gaat hij naar de kunstenaarswijk Montmartre waar ze getuige zijn van een twistgesprek tussen de beroemde schilder Degas (Aumont) en de jonge nieuwlichter Pablo Piccaso (Webb). De oude Degas zegt dat Pablo wel talent heeft maar geen visie heeft (!). Uitgedaagd door Norman wil Pablo bewijzen dat hij best kan schilderen in de stijl van Degas. Dit leidt tot vreemde resultaten. Henry ontmoet nog meer legendarische personages, w.o. Gertrude Stein en Alice B. Toklas. Het scenario van Reg Gadney is gebaseerd op een verhaal van George Lucas. Historisch rammelt de film van alle kanten, maar dat mag de pret niet drukken. Het camerawerk is van David Tattersall. Dolby Surround.

credits

Regie:
René Manzor
Cast:
Corey Carrier, Margaret Tyzack, Ruth De Sosa, Lloyd Owen, George Hall, Danny Webb, Jean-Pierre Aumont, Lukas Haas, Eric Vielkaris, Nathalie Cardonne, Robert Manuel, John Berglas, Jean-Pierre Hutinet, Craig Crosbie, Olga Michalkova, Josef Ruzicka, Juri Ruzicka, Peter Townes, John Bennes, Matt Nikko
Productie:
Rick McCallum, George Lucas
Camera:
David Tattersall
Muziek:
Joel McNeely
Jaar:
1992
Alt. titels:
Young Indiana Jones Chronicles: Paris, September 1908, The, Passion for Life
Genres:
Familiefilm, Avonturenfilm
Trefwoorden:
Avonturenfilm, Jeugdfilm
Landen:
Verenigde Staten


op televisie
0 uitzendingen

Reageer