The Young Indiana Jones Chronicles: Vienna, November 1908

1992, Bille August, 45 minuten

Verenigde Staten 1992. Familiefilm van Bille August. Met o.a. Corey Carrier, Margaret Tyzack, Ruth De Sosa, Lloyd Owen en George Hall.

VPRO Cinema

Vader Jones (Owen) is met zijn gezin in Wenen voor het bijwonen van de eerste conferentie de psycho-analyse in 1908. De jonge Henry (Carrier) maakt van de gelegenheid gebruik om les te nemen in de Spaanse Rijschool. Hier leert hij de jonge prinses Sophie (Alstrup) kennen, dochter van aartshertog Franz-Ferdinand. Onder invloed van Henry lapt ze haar verplichtingen aan haar laars om zich te amuseren zoals elk ander kind. Dit is zuur voor Henry, want het leven de leden van de keizerlijke familie wordt voortdurend bedreigd door anarchisten en duistere krachten uit de balkan die de autonomie van hun landjes opeisen. De eregast van het symposium is Dr. Sigmund Freud (Von Sydow). Henry raakt met hem verwikkeld in een boeiende discussie over de liefde. Een sfeervol beeld van Wenen voor 1914, aangevuld met enkele avontuurlijke momenten. Matthew Jacobs baseerde zijn scenario op een verhaal van George Lucas. Het camerawerk is van Jorgen Persson. Deze aflevering is samen met FLORENCE, MAY 1908 op video verschenen als THE PERILS OF CUPID. Dolby Surround.

credits

Regie:
Bille August
Cast:
Corey Carrier, Margaret Tyzack, Ruth De Sosa, Lloyd Owen, George Hall, Max von Sydow, Amalie Alstrup, Lennart Hjulström, Ernest Hugo Jardegard, Bjorn Granat, Percilla August, Peter Ayre, Bruce Boa, Volker Eckstein, Catherine Shaffner
Scenario:
Matthew Jacobs
Productie:
Rick/Lucas, George McCallum
Camera:
Jörgen Persson
Muziek:
Laurence Rosenthal
Jaar:
1992
Alt. titels:
Young Indiana Jones Chronicles: Vienna, November 1908, The, Vienna, November 1908, Perils of Cupid, The
Genres:
Familiefilm, Avonturenfilm
Trefwoorden:
Avonturenfilm, Jeugdfilm
Landen:
Verenigde Staten


op televisie
0 uitzendingen

Reageer