The Young Indiana Jones Chronicles: Florence, May 1908

1993, Mike Newell, 45 minuten

Verenigde Staten 1993. Familiefilm van Mike Newell. Met o.a. Corey Carrier, Margaret Tyzack, Ruth De Sosa, Lloyd Owen en George Hall.

VPRO Cinema

De jonge Henry Jones (Carrier) is met zijn ouders (Owen en De Sosa) in Florence. Hij gaat voor het eerst naar de opera. Na de voorstelling zit hij aan een diner dat ook door de grote componist Puccini (Corraface) wordt bijgewoond. Puccini nodigt de familie Jones en gouvernante Seymour (Tyzack) uit om een bezoek aan Pisa te brengen, waar hij hen zal rondleiden. Vader Jones kan niet mee omdat hij voor zaken weg moet. Moeder Jones is niet ongevoelig voor de charmante en elegante Puccini. De romance die dreigt te ontluiken, maken de jonge Henry helemaal van streek. Een leuke aflevering en Florence rond 1900 is heel sfeervol in beeld gebracht. Het eindigt natuurlijk zoals je verwacht, maar het is lekker ontspannend en je steekt er nog wat van op. Corraface is geloofwaardig als Puccini. Jule Selbo schreef het scenario. Het camerawerk is van David Tattersall. Deze aflevering is samen met VIENNA, NOVEMBER 1908 op video verschenen als THE PERILS OF CUPID. Dolby Surround.

credits

Regie:
Mike Newell
Cast:
Corey Carrier, Margaret Tyzack, Ruth De Sosa, Lloyd Owen, George Hall, Georges Corraface, Dado Ruspoli, Phylissa Law, Pavlina Augustinova, Vladimir Chmelo, Josef Skrobanek, Jan Hladik, Marketa Ungrova, Ales Stava
Scenario:
Jule Selbo
Productie:
Rick McCallum, George Lucas
Camera:
David Tattersall
Muziek:
Laurence Rosenthal
Jaar:
1993
Alt. titels:
Young Indiana Jones Chronicles: Florence, May 1908, The, Florence, May 1908, Perils of Cupid, The
Genres:
Familiefilm, Avonturenfilm
Trefwoorden:
Avonturenfilm, Jeugdfilm
Landen:
Verenigde Staten


op televisie
0 uitzendingen

Reageer