Verenigde Staten 1995. Komedie van Scott Silver. Met o.a. Lukas Haas, David Arquette, Keith David, Tony Epper en John C. McGinley.

VPRO Cinema

Op een zonnige ochtend in december wordt John (Arquette) wakker in een park en stelt vast dat iemand er vandoor is met zijn geld en zijn basketbalschoenen. John is echter geen type om zich door tegenslag te laten overmannen. Morgen is niet alleen zijn verjaardag, maar bovendien is het kerstmis en hij is vastbesloten om zijn droom voor die feestdag te verwezenlijken: slapen in een van de luxe-hotels van de stad. Hij schuimt de straten af als prostitu[KA1]e en hij sluit vriendschap met collega Donner (Haas). Sympathieke en charmante zwarte komedie van een onafhankelijk producent. Regisseur/scenarioschrijver Silver stelt echter meer belang in de ambities van zijn hoofdrollen dan in een dramatische ontwikkeling van hun relatie. Als toeschouwer kom je dus niets te weten over hun sociale achtergronden. Toch blijft de film redelijk leuk, ook al weet je lang van te voren hoe de film afloopt. Het camerawerk is van Tom Richmond.

credits

Regie:
Scott Silver
Cast:
Lukas Haas, David Arquette, Keith David, Tony Epper, John C. McGinley, Wilson Cruz, Elliott Gould, Christopher Gartin, Terrence Howard
Scenario:
Scott Silver
Productie:
Stefan Simchowitz, Beau Flynn
Camera:
Tom Richmond
Muziek:
Charles Brown, Danny Caron
Montage:
Dorian Harris
Jaar:
1995
Genres:
Komedie, Drama
Trefwoorden:
Zwarte komedie
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

Johns (1995) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken