Frankrijk 2000. Thriller van Bernard Rapp. Met o.a. Bernard Giraudeau, Jean-Pierre Lorit, Florence Thomassin, Charles Berling en Artus de Penguern.

VPRO Cinema

De gastronomische thriller is een smaakvol idee. Stijlvol dineren met elegante manieren en exquise voedsel terwijl er onderhuids iets onbeschaafds broeit en in de keuken iets aanbrandt. Regisseur Rapp dekt met deze elementen de tafel en laat de kijker proeven. Nicolas (Lorit) is een arme ober die door de excentrieke rijke zakenman Delamont (Giraudeau) gevraagd wordt om als zijn persoonlijke voorproever te werken. Er ontstaat een merkwaardige, afhankelijke relatie tussen beide mannen, die steeds onaangenamer wordt. De film kreeg vijf César-nominaties en was een filmhuiskraker in veel landen, ook in Nederland.

credits

Regie:
Bernard Rapp
Cast:
Bernard Giraudeau, Jean-Pierre Lorit, Florence Thomassin, Charles Berling, Artus de Penguern
Scenario:
Gilles Taurand, Bernard Rapp
Productie:
Catherine Dussart, Chantal Perrin
Camera:
Gérard de Battista
Muziek:
Jean-Philippe Goude
Montage:
Juliette Welfling
Schrijver:
Philippe Balland
Jaar:
2000
Alt. titels:
A Matter of Taste, A Question of Taste
Genres:
Thriller, Drama
Landen:
Frankrijk