Der Kapitän - Die letzte Fahrt der MS Cartagena

1997, Thomas Jacob, 90 minuten

Duitsland 1997. Avonturenfilm van Thomas Jacob. Met o.a. Robert Atzorn, Jophi Ries, Jürgen Tarrach, Angelika Hartung en Doreen Jacobi.

VPRO Cinema

Kaiser (Ries) loopt Schnibben (M[KA3]ock), die hij nog van zijn schooldagen kent, tegen het lijf. Schnibben is op zoek naar een reder die een waterzuiveringsinstallatie naar een Afrikaans ontwikkelingsland wil vervoeren en deel wil nemen in het risico. Nielson (Hufschmidt) ruikt winst en Harmsen wordt gepaaid met het feit dat vrouw en kinderen mogen meevaren. Op volle zee ontdekt Harmsen dat de lading buitensporig hoog verzekerd is en bij een inspectie ontdekt hij dat er geen waterzuiveringsinstallatie aan boord is maar waardeloos schroot. Bovendien is het schip (uit de titel) voorzien van springstoffen die door een handlanger van Schnibben tot ontploffing worden gebracht. Het schip zinkt en Harmsens zoon Thomas (Eisenfeld) verdrinkt. Op het reddingsvlot komt Harmsen erachter dat Dennis (Halm), een jonge matroos met wie zijn dochter Anita (Jacobi) geflirt had, Schnibbens handlanger was. Ze brengen het er levend vanaf en Schibben komt voor de rechter (Keitel), die hem zijn gerechte straf geeft. Tweede aflevering van de eerste vijf. Het scenario van Christian Frei is clichématig, maar bevat een paar dramatische wendingen. Atzorn en Ries zijn goed, maar dit zee-avontuur houdt niet over. Het maken van de film was opwinderder. Het camerawerk is van Grzegorz Kedzierski.

credits

Regie:
Thomas Jacob
Cast:
Robert Atzorn, Jophi Ries, Jürgen Tarrach, Angelika Hartung, Doreen Jacobi, Alexander Eisenfeld, Dieter Hufschmidt, Sharon Brauner, Matthias Zahlbaum, Manfred Möck, Martin Halm, Zenon Kruszelnicki, Tomasz Trojanowski, Gerd Grasse, Horst Keitel
Camera:
Grzegorz Kedzierski
Muziek:
Günther Fischer
Jaar:
1997
Alt. titels:
Kapitän - Die letzte Fahrt der MS Cartagena, Letzte Fahrt der MS Cartagena, Die
Genres:
Avonturenfilm
Trefwoorden:
Avonturenfilm
Landen:
Duitsland


op televisie
0 uitzendingen

Reageer