The Young Indiana Jones Chronicles: Benares, January 1910

1992, Deepa Mehta, 45 minuten

Verenigde Staten 1992. Avonturenfilm van Deepa Mehta. Met o.a. Corey Carrier, Margaret Tyzack, Ruth De Sosa, Lloyd Owen en George Hall.

VPRO Cinema

Brits-Indi[KA3]e. Benares, de heilige stad. Bij een cricketwedstrijd leert de jonge Henry Jones (Carrier) de zestien- jarige Jiddu Krishnamurti (Rao) kennen. Op een theosofisch congres wordt Krishnamurti voorgesteld als de nieuwe mens die de zuivere kracht van god in zich draagt. Miss Seymour (Tyzack) en Henry worden uitgenodigd door Anny Besendt (Tutin) en Charles Leadbetter (Wood) de woordvoerders van de religieuze gemeenschap. Door gesprekken met de bramaan Krishnamurti begint Henry open te staan voor diens filosofie. Ze bezoeken de tempel, de bedeplaats aan de Ganges en wonen een Hindoe-begrafenis bij. Miss Seymour is echter nogal sceptisch. Ze is vastbesloten om Charles als bedrieger te ontmaskeren. De film laat de verschillende reacties zien: hoe een jongen van tien openstaat voor nieuwe ideeën en hoe een volwassen vrouw vastzit aan haar eigen geloof. Krishnamurti had een grote invloed op het westerse denken de jaren 1920, maar hij hief de Orde van de Ster op in 1929 en distanticëerde zich van theosofische kringen, om door te gaan als een zelfstandige denker. Jonathan Hensleigh baseerde het scenario op een verhaal van George Lucas. Het camerawerk is van Giles Nuttgens. Samen met PEKING, MARCH 1910 op video verschenen als JOURNEY OF RADIANCE. Dolby Surround.

credits

Regie:
Deepa Mehta
Cast:
Corey Carrier, Margaret Tyzack, Ruth De Sosa, Lloyd Owen, George Hall, John Wood, Dorothy Tutin, Hemanth Rao, Anatol Yusef, Kari Masengale, Naved Aslam, Vhao Krishan, Chris Jose Mathew, Lidaya Nair, Lou Criscuolo, Mike Flippo, Judy Simpson-Cook, Terry L. Wallace
Scenario:
Jonathan Hensleigh
Productie:
Rick McCallum, George Lucas
Camera:
Giles Nuttgens
Muziek:
Laurence Rosenthal
Jaar:
1992
Alt. titels:
Young Indiana Jones Chronicles: Benares, January 1910, The, Benares, January 1910, Journey of Radiance
Genres:
Avonturenfilm, Familiefilm
Trefwoorden:
Kinderfilm, Avonturenfilm, Jeugdfilm, Familiefilm
Landen:
Verenigde Staten


op televisie
0 uitzendingen

Reageer