The Young Indiana Jones Chronicles: The Curse of the Jackal, Mexico, March 1916

1992, Jim O'Brien, 45 minuten

Verenigde Staten 1992. Familiefilm van Jim O'Brien. Met o.a. Sean Patrick Flanery, Corey Carrier, Margaret Tyzack, Ruth De Sosa en Lloyd Owen.

VPRO Cinema

Na zijn avontuur in de universiteitsplaats Princeton in New Jersey gaat Indy (Flanery) voor de voorjaarsvakantie naar New Mexico. Hij waagt zich met zijn neef over de Mexicaanse grens en raakt prompt in gevangenschap van de rebellenleider Panco Villa. Indy neemt deel aan de revolutie als hij uit de gevangenis kan ontsnappen. Hij herkent bij de verovering van Ciudad Guereo de man, die de juwelen van de beeltenis van een jakhals in Egypte had gestolen in 1908. Hij ontmoet George Patton, dan nog een kolonel, later een groot generaal tijdens WO II, en een Belg vertelt hem over de oorlog in Europa. Als Villa's strijders de hacienda van de verdorven persbaron Randolph Hearst in het vizier nemen, begrijpt Indy dat het menens is en dat ze voor hun vrijheid en hun leven vechten. Jonathan Hales bewerkte een populair geschreven verhaal van George Lucas dat voor de Europese kijker minder relevant is, tot scenario. Het camerawerk is van David Tattersall. Samen met PRINCETON, FEBRUARY 1916 op video verschenen als SPRING BREAK ADVENTURE. Dolby Surround.

credits

Regie:
Jim O'Brien
Cast:
Sean Patrick Flanery, Corey Carrier, Margaret Tyzack, Ruth De Sosa, Lloyd Owen, George Hall, Ronny Coutteure
Productie:
Rick McCallum, George Lucas
Camera:
David Tattersall
Muziek:
Joel McNeely, Laurence Rosenthal
Jaar:
1992
Alt. titels:
Young Indiana Jones Chronicles: The Curse of the Jackal, Mexico, March 1916, The, The Curse of the Jackal, Mexico, March 1916, Spring Break Adventure
Genres:
Familiefilm, Avonturenfilm
Trefwoorden:
Avonturenfilm, Jeugdfilm
Landen:
Verenigde Staten


Reageer