Justice League of America

1997, Lewis Teague, 120 minuten

Verenigde Staten 1997. Familiefilm van Lewis Teague en Félix Enríquez Alcalá. Met o.a. Matthew Settle, David Ogden Stiers, Kimberly Oja, Ken Johnston en John Kassir.

VPRO Cinema

De pilot voor een tv-serie die pretendeert een kruising te zijn van [KL]Superman[KLE], [KL]Spiderman[KLE], [KL]Batman & Robin[KLE], [KL]Flash Gordon[KL], [KL]Captain America[KLE] en [KL]Wonder Woman[KLE] met ingredi[KA3]enten uit [KL]X Files[KLE], enz., maar het allemaal niet is. In New Metro City terroriseert de euvele Dr. Eno (Ferrer) alias Wheatherman de inwoners door verschrikkelijk bar weer te ontketenen. De stad wordt echter beschermd door het koene clubje uit de titel, die dus gekostumeerd zijn als de hierboven vermelde stripverhaalhelden van [KL]Marvel Comics[KLE]. Deze potige jongens en meisjes met ongekend talent in de vorm van kinetische krachten, speurzin en list, zijn in het dagelijkse leven gewone burgers; we onthullen hier hun identiteiten: Guy Gardener (Settle) is Green Lantern, J`onn J`onz (Stiers) is Martian Manhunter; Tori Olafsdotter (Oja) is Ice; Barry Allen (Johnston) is Flash; Ray Palmer (Kassir) is The Atom en Bebe DiCosta (Hurd) is Fire. In het scenario van David Hoselton en Scott Shepherd zit hooguit een verhaal voor een uur en de film is een en al plagiaat van andere tv-series en stripverhalen. Voor de fans van Justice League of America is een dergelijke kritiek heiligschennis en barbaarse taal - we zijn het ons bewust.

credits

Regie:
Lewis Teague, Félix Enríquez Alcalá
Cast:
Matthew Settle, David Ogden Stiers, Kimberly Oja, Ken Johnston, John Kassir, Michelle Hurd, Robert Gallo, Nick DeMauro, Miguel Ferrer
Scenario:
David Hoselton
Productie:
Lorne Cameron, David Hoselton, Scott Shepherd
Muziek:
John Debney
Jaar:
1997
Genres:
Familiefilm, Actiefilm, Avonturenfilm
Trefwoorden:
Kinderfilm, Avonturenfilm, Jeugdfilm, Televisiefilm
Landen:
Verenigde Staten


op televisie
0 uitzendingen

Justice League of America (1997) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer