Polizeiruf 110: Memory

2002, Hans-Erich Viet, 85 minuten

Duitsland 2002. Misdaad van Hans-Erich Viet. Met o.a. Uwe Steimler, Jürgen Schmidt, Julia Richter, H.H. Müller en Hermann Beyer.

VPRO Cinema

Het scenario van Michael Illner en Frank Sommer bevat een versleten idee: de verkeerde man, beschuldigd van moord (op een rechter van de arrondissementsrechtbank in Schwerin) zit achter de tralies. Nu doet zich de vraag voor wie dan w[KA1]el de schuldige is. Hinrichs (Steimler) en zijn collega Diekmann (Schmidt) komen in het bezit van een dossier over een ex-majoor bij de Stasi, die enige jaren daarvoor de voorzitter van een jachtvereniging om zeep gebracht zou hebben. Uit de ballistische testen in het dossier blijkt dat het gaat om hetzelfde wapen, waarmee de rechter vermoord werd. Vervolgens wordt de huidige voorzitter van de jachtvereniging in zijn achterste geschoten met wederom hetzelfde wapen. Die voorzitter is ook nog eens toevallig de hoofdofficier van justitie. Volgens Hinrichs en Diekmann heeft men te snel gehandeld en moet de dader in de jachtkringen gezocht worden en heeft het eerder te maken met jaloezie, overspel en wraak, maar niets met een opstandige skinhead. Ossi Steimler en Wessi Schmidt houden in een onopwindende geschiedenis de aandacht behoorlijk goed vast door hun overtuigende spel en Schreiner als Diekmanns vrouw is nimmer te versmaden; ooit speelde zij Kriminalkommissarin Miriam Koch aan de zijde van Hauptkommissar Bernd Flemming uit Düsseldorf in de serie TATORT. Het camerawerk is van Udo Franz.

credits

Regie:
Hans-Erich Viet
Cast:
Uwe Steimler, Jürgen Schmidt, Julia Richter, H.H. Müller, Hermann Beyer, Roswitha Schreiner, Wolke Hegenbarth, Holger Mahlich, Anton Rattinger, Uwe Steimle
Productie:
Barbara Beauvais
Camera:
Udo Franz
Muziek:
Kambiz Giahi
Jaar:
2002
Alt. titels:
Memory
Genres:
Misdaad, Thriller
Trefwoorden:
Cop-story
Landen:
Duitsland


op televisie
0 uitzendingen

Polizeiruf 110: Memory (2002) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer