Ÿber Wasser

2002, Kirsten Peters, 50 minuten

Duitsland 2002. Drama van Kirsten Peters. Met o.a. Ulrike Arnold, Karen Böhne, Hermann Beyer, Hubertus Gertzen en Gottfried Breitfuss.

VPRO Cinema

Marie (Arnold) en Johanna (B[KA3]ohne) zijn sedert hun kinderjaren bevriend en trekken samen op. Nu zijn ze volwassen en ze houden het hoofd boven water met quasi huwelijkszwendel. Johanna maakt de heren, bij voorkeur eenzame en rijke mannen, het hoofd op hol en Marie ontfermt zich dan over de kostbare roerende zaken die ze laat verdwijnen. Marie leeft sedert enige tijd in de angst dat Johanna aan een kerel zal blijven plakken en dat zij dan alleen komt te staan. Ze zou niet weten hoe ze verder zou moeten leven. Zo slaan ze de steenrijke Hugo (Beyer) aan de haak. Ze trekken bij hem in en Johanna is de mening toegedaan dat Hugo de stek is, waar ze wil blijven zitten. Ze besluit met Hugo te gaan trouwen, maar die is inmiddels gevallen voor Marie. Nu moet Johanna zich zorgen gaan maken. Het scenario van Liane Swic en Thomas Frydetzki is de ironische geschiedenis over een obsessie, die stuivertje verwisselt. Het debuut van regisseuse Peters is beslist onderhoudend en de rollen van Marie en Johanna als kind worden ingevuld door respectievelijk Wilhelm en Kryszenski.

credits

Regie:
Kirsten Peters
Cast:
Ulrike Arnold, Karen Böhne, Hermann Beyer, Hubertus Gertzen, Gottfried Breitfuss, Anna Wilhelm, Lisa Kryszenski, Udo Reichmann, Annette Burchard
Jaar:
2002
Genres:
Drama
Trefwoorden:
Psychologisch drama
Landen:
Duitsland


op televisie
0 uitzendingen

Ÿber Wasser (2002) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer