Der Rattenkönig

2002, Pawel Kocambasi, 75 minuten

Duitsland 2002. Fantasy van Pawel Kocambasi. Met o.a. Laszlo Horwitz, Clemens Brandt, Ivo Möller, Marie-Lou Sellem en Henry Toma.

VPRO Cinema

Voor Jani (Horwitz) stort de wereld in als zijn moeder (Sellem) hem vertelt dat zijn vader die in Afrika werkt, niet meer thuiskomt omdat ze gaan scheiden. Bovendien begint zijn boezemvriend Luki (Brandt) zich voor meisjes te interesseren, terwijl de opa (Kr[KA3]uckeberg) van zijn andere vriendje Raffael (Möller) overlijdt. In de badkamer ziet hij een witte rat, waarmee hij vriendschap sluit. Jani zondert zich af in een fantasiewereldje, dat op den duur geen perspectieven biedt, maar bevrijdt zich eigenhandig en overwint zijn angsten. Zo zet Jani de eerste stap op weg naar de volwassenheid en begeeft zich manmoedig op het smalle en doornige pad van het leven. Aardig debuut van regisseur Kocambasi met een niet al te origineel scenario van Matthias Pacht. Het spel is aandoenlijk en het tempo vlot. Stereo.

credits

Regie:
Pawel Kocambasi
Cast:
Laszlo Horwitz, Clemens Brandt, Ivo Möller, Marie-Lou Sellem, Henry Toma, Charlotte Crome, Thomas Huber, Heinz W. Krückeberg
Jaar:
2002
Alt. titels:
Rattenkönig, Der
Genres:
Fantasy, Drama
Trefwoorden:
Levenservaring, Psychologisch drama, Dierenfilm, Fantasy, Volwassen worden, Echtscheiding
Landen:
Duitsland


op televisie
0 uitzendingen

Der Rattenkönig (2002) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer