Der Kapitän - Zwischen den Fronten

1997, Erhard Riedlsperger, 90 minuten

Duitsland 1997. Avonturenfilm van Erhard Riedlsperger. Met o.a. Robert Atzorn, Jophi Ries, Jürgen Tarrach, Angelika Hartung en Doreen Jacobi.

VPRO Cinema

In het vierde avontuur van kapitein Harmsen (Atzorn) en eerste machinist Kaiser (Ries) raken zij beklemd tussen de wal en het schip. Eerst merken we dat het huwelijk van Harmsen met Elke (Hartung) schipbreuk lijdt. Reder Nielson (Hufschmidt) stuurt hem naar Afrika. Hij slaakt een zucht van verlichting omdat hij zo de klippen kan omzeilen. Kaiser zit namelijk met een boot vast in een haven in Afrika, waar een burgeroorlog woedt. Harmsen moet onderhandelen met de aanvoerder der opstandelingen Mogambu (Itoka) om het schip vrij te krijgen. De voorwaarde is dat Harmsen vijf gewonde rebellen en twee gegijzelde vrouwen aan boord neemt, Alice Ledevin (Engelbrecht) en Fanny Verstappen (Vas), en afzet in een naburig land. Bij het losmaken blijkt de marconist Moussa (Seck) zwaar gewond te zijn en het gerucht gaat dat Mogambu een kopje kleiner gemaakt is. Buitengaats merkt Harmsem dat er twee huurlingen aan boord zijn, die als missie hebben de gijzelaars te bevrijden. Ondertussen duikt een marinescheepje op met aan boord generaal Burundi (N'diaye), die het gemunt heeft op de gewonde soldaten van Mogambu. Harmsen moet alles op alles zetten om zijn schip niet met man en muis te laten vergaan als ze beschoten worden. Weer een zeeavontuur dat voortkabbelt en gehinderd wordt door het feit dat de actie zich grotendeels op één plaats afspeelt. Als je eenmaal het schip van binnen hebt gezien dan weet je het wel, ondanks de bravoure van Atzorn, Ries en Tarrach. De engelachtige Engelbrecht en de vrouwelijke Vas zijn erbij bedacht om het al te grote macho-element wat af te zwakken. Ondanks Atzorns uitstraling zal deze aflevering geen grote schare vrouwelijke kijkers trekken. Het scenario is van Christian Frei. Het camerawerk is van Peter Zeitlinger.

credits

Regie:
Erhard Riedlsperger
Cast:
Robert Atzorn, Jophi Ries, Jürgen Tarrach, Angelika Hartung, Doreen Jacobi, Dieter Hufschmidt, Sharon Brauner, Constanze Engelbrecht, Sylvia Vas, Aloysius Itoka, Omar Seck, George Claisse, Armin Dillenberger, Ewen Cummins, Maynard Eziashi, Lamine N'diaye
Scenario:
Christian Frei
Camera:
Peter Zeitlinger
Muziek:
Günther Fischer
Jaar:
1997
Alt. titels:
Kapitän - Zwischen den Fronten, Zwischen den Fronten
Genres:
Avonturenfilm
Trefwoorden:
Avonturenfilm
Landen:
Duitsland


op televisie
0 uitzendingen

Reageer