The Young Indiana Jones Chronicles: Verdun, September 1916

1992, René Manzor, 45 minuten

Verenigde Staten 1992. Oorlogsfilm van René Manzor. Met o.a. Sean Patrick Flanery, Ronny Coutteure, George Hall, Bernard Fresson en Jean Rougerie.

VPRO Cinema

In 1916 woedt WO I in alle hevigheid. Indy (Flanery) is als korporaal Henry Defense motorordonnance in het Belgische leger. De arrogante Franse generaal Joffre (Fresson) werpt de Belgen als kanonnenvoer in de strijd bij de slag om Verdun omdat ze `minderwaardige` soldaten zijn. De aanval ontaardt in een ware slachtpartij, waarbij duizenden doden vallen en kolonel Brac (Lalanne) de aftocht moet blazen, wat niet in goede aarde valt bij Joffre. Henry`s vriend R[KA1]emy (Coutteure) raakte gewond en belandt in een veldhospitaal. Omdat hij Duits spreekt, krijgt Henry een gevaarlijke opdracht te vervullen. Hij moet achter de linies spioneren en komt erachter dat de Duitsers twee superkannonen, Dikke Bertha's, gaan inzetten. Een episodische aflevering met de nodige onderwerpen, maar er wordt nergens diep op ingegaan of afgehandeld. De oorlogsscènes werden indrukwekkend in beeld gebracht en de ritten van Indy op de motor van het ene kampement naar het andere zijn wel spannend. Jonathan Hensleigh baseerde het scenario op een verhaal van George Lucas. Fotografie van David Tattersall. Uitgebracht op video met de titel DEMONS OF DECEPTION - 1916, waarin opgenomen het volgende avontuur PARIS, OCTOBER 1916 Dolby Surround.

credits

Regie:
René Manzor
Cast:
Sean Patrick Flanery, Ronny Coutteure, George Hall, Bernard Fresson, Jean Rougerie, Igor De Savitch, Cris Campion, Francis Lalanne, Jean-Claude Bouillon, François Bourcier, Rémy Roubakha, Philippe Giraudeau, Jean-Pierre Castaldi, François-Eric Gendron, Oscar Frentag, Hans Meyer, Patrick Floersheim, J. Michael Hunter, Petr Meissel, Jan Kuzelka, Cecile Paoli, Kelly Chalaire
Scenario:
Jonathan Hensleigh
Productie:
Rick McCallum, George Lucas
Camera:
David Tattersall
Muziek:
Joel McNeely
Jaar:
1992
Alt. titels:
Young Indiana Jones Chronicles: Verdun, September 1916, The, Verdun, September 1916, Demons of deception
Genres:
Oorlogsfilm, Avonturenfilm
Trefwoorden:
Avonturenfilm, Oorlogsfilm
Landen:
Verenigde Staten


op televisie
0 uitzendingen

Reageer