La mère Christain

1998, Myriam Boyer, 92 minuten

Frankrijk 1998. Drama van Myriam Boyer. Met o.a. Myriam Boyer, Bruno Boëglin, Maryline Even, Clovis Cornillac en Lorraine Bouchet.

VPRO Cinema

Het scenario dat autobiografische elementen bevat, is van debuterend regisseuse Boyer, die tegelijkertijd de hoofdrol speelt en als actrice op een grote ervaring mag bogen. De film is gesitueerd in het begin van de jaren 1950. Moeder Christain runt een brasserie - Chez la Mère Christain - in La Mulatière, een arbeiderswijk in de tweede stad van Frankrijk, Lyon. Haar klanten zijn binnenschippers, arbeiders, tippelaarsters, opsnijdende vertegenwoordigers en buurtbewoners. Ze is verslaafd aan misdaadhoorspelen en een maandblad over criminaliteit getiteld Détective. Haar dochter Gigi werd ooit levenloos in een kolenkelder aangetroffen en mère Christain is ervan overtuigd dat er misdaad in het spel was. De film, die de sfeer van misdaadauteur Georges Simenon en de grote maker van policiers Julien Duvivier wil oproepen, is veel te afstandelijk en te koud. Het ontbreekt tegelijkertijd aan warme personages die tot de verbeelding spreken. Het camerawerk van Dominique Chapuis is niet slecht, maar de film heeft meer weg van een saaie documentaire dan van een pakkend drama.

credits

Regie:
Myriam Boyer
Cast:
Myriam Boyer, Bruno Boëglin, Maryline Even, Clovis Cornillac, Lorraine Bouchet, Philippe Vincent, Gérard Mignot, Michel Meyrieux
Productie:
Myriam Boyer
Muziek:
Roland Romanelli
Jaar:
1998
Alt. titels:
Mère Christain, La
Genres:
Drama
Trefwoorden:
Melodrama
Landen:
Frankrijk


op televisie
0 uitzendingen

La mère Christain (1998) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer