Duitsland 2002. Misdaad van Johannes Grieser. Met o.a. Maja Maranow, Florian Martens, Leonard Lansink, Tayfun Bademsoy en Jaecki Schwarz.

VPRO Cinema

Otto (Martens) heeft een bijna volwassen dochter, Katharina (Kanis), uit een relatie met een Oostduitse, die indertijd tragisch eindigde. Otto voelt zich verantwoordelijk voor haar, maar Katharina hangt aan Daniel (Boysen) die op het reclamebureau, waar zij ook een baan heeft, werkt. Daniel zit echter verwikkeld in duistere zaakjes. Uiteraard is alles wat Otto tegen Katharina zegt, voor dovemansoren bestemd. Ondertussen is het team een ecstasyhandel op het spoor; bij een inzet raakt collega Y[KA3]uksel zwaar gewond; voor zijn leven wordt gevreesd. Door behendig optreden van Verena (Maranow) komen Otto en Katharina nader tot elkaar, worden Daniel en zijn handlangers ontmaskerd en brengt Yüksel het er levend van af. Het scenario van Holger-Karsten Schmidt is voorspelbaar en heel routinematig. De rolverdeling is OK binnen het kader van de aflevering, maar echt verrassend is het allemaal niet. Het camerawerk is van Michael Sigloch.

credits

Regie:
Johannes Grieser
Cast:
Maja Maranow, Florian Martens, Leonard Lansink, Tayfun Bademsoy, Jaecki Schwarz, Arnfried Lerche, Oliver Boysen, Anne Kanis, Mathias Herrmann, Bernd Herzprung, Karoline Kunz, Jacqueline Hardt
Camera:
Michael Sigloch
Muziek:
Robert Schulte-Hemming, Jens Langbein
Jaar:
2002
Alt. titels:
Starkes Team - Träume und Lügen, Ein, Träume und Lügen
Genres:
Misdaad
Trefwoorden:
Cop-story
Landen:
Duitsland

op televisie
0 uitzendingen