Zweden 2001. Familiefilm van Christina Olofson. Met o.a. Daniela Holm-Verzola, Lia Boysen, Felix Engström, Patricia Otter en Max Waller-Zanden.

VPRO Cinema

De dertien-jarige Sofi (Holm-Verzola) verhuist met haar moeder Mona (Boysen) en diens vriend Kenta (Engstr[KA3]om) van de grote stad naar het platteland. Sofi kan Kenta niet uitstaan, maar zij heeft natuurlijk niks te zeggen over moeders relatie. Ook vindt ze haar nieuwe omgeving maar niks. Ze stroopt echter de buurt af en hoort zo over een griezelig verhaal van een verdwenen engel en het bestaan van een eng, oud spookhuis. In een leegstaand huis vindt ze een kat, die ze meeneemt. Vreemd genoeg krijgt de poes post (vandaar de titel). Sofi leest de brieven voor aan de kat. Zij ontdekt en passant gestolen zilver, waarvan Kenta meer blijkt te weten. Zo kan Sofi een wig drijven tussen Mona en Kenta, die ze toch niet kon uitstaan. Alweer een film van Olofson, waarin ze aantoont dat kinderen slimmer zijn dan ouderen en het beter weten. Het bovennatuurlijke in het scenario van Annika Thor naar een jeugdroman van Elsie Johansson, laat Olofson heel wijselijk onuitgelegd. De jonge Holm-Verzola vult haar rol aardig in. Het camerawerk is van Robert Nordström en ziet er goed uit.

credits

Regie:
Christina Olofson
Cast:
Daniela Holm-Verzola, Lia Boysen, Felix Engström, Patricia Otter, Max Waller-Zanden, Barbro Kollberg, Christina Stenius, Pale Olofsson, Anders Johannisson, Anna Ulrika Ericsson, Lars Pierrou
Scenario:
Annika Thor
Productie:
Christina Olofson
Camera:
Robert Nordström
Muziek:
Johan Zachrisson
Jaar:
2001
Genres:
Familiefilm, Mysterie, Fantasy
Trefwoorden:
Kinderfilm, Dierenfilm, Jeugdfilm, Fantasy
Landen:
Zweden

op televisie
0 uitzendingen

Kattbreven (2001) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken