Verenigd Koninkrijk 1995. Misdaad van Don Leaver. Met o.a. David Jason, Bruce Alexander, Sally Dexter, Lindy Whiteford en John Lyons.

VPRO Cinema

Inspecteur Frost (Jason) krijgt een nieuwe zaak: een gewapende overval in een glasfabriek, waarbij tienduizend pond werd buitgemaakt en de boekhouder zwaargewond werd. Later bezwijkt deze aan zijn kwetsuren. De directeur, Bill Boxley (Murray), geeft een gedetailleerde beschrijving van de daders. Kort daarop ontvangt Boxley dreigbrieven en duikt onder. Het onderzoek voert Frost naar het plaatsje waar Boxley is ondergedoken en om precies te zijn naar de beautyfarm, waar Boxley zijn vrouw Stella (Brown) had heen gestuurd, om eveneens een tijdje te verdwijnen. Frost verschijnt niet op de begrafenis van de moeder van Shirley Fisher (Whiteford), waardoor hij zelf in de privéproblemen komt, terwijl Moreen Lawson persoonlijke kwesties en dienstzaken door elkaar laat lopen. Dit heeft vervelende consequenties. Het scenario is van Christopher Russell, die zich baseerde op personages van de misdaadauteur R.D. Wingfield. In de boeken van Wingfield komt Frost op papier nooit echt tot leven. Dankzij Jason gebeurt dat op het scherm wel en het resultaat is veel aardiger. Aflevering 11, de derde uit het derde seizoen.

credits

Regie:
Don Leaver
Cast:
David Jason, Bruce Alexander, Sally Dexter, Lindy Whiteford, John Lyons, Jon Sotherton, Bill Rourke, George Thompson, Arthur White, Billy Murray, Susan Brown, Dorian MacDonald, Charlotte Cornwell, Amanda Harris, Rachel Robertson, Stephen Jameson, David Carr, Huggy Leaver, Shirin Taylor, James Hayes, Charlie Creed-Miles, Kate Maravan, Craig Pocknell
Scenario:
Christopher Russell
Productie:
Don Leaver
Jaar:
1995
Alt. titels:
Touch of Frost: No Refuge, A, No Refuge, Famille si unie, Une
Genres:
Misdaad, Mysterie
Trefwoorden:
Cop-story
Landen:
Verenigd Koninkrijk

op televisie
0 uitzendingen