Polizeiruf 110: Der Hinterhalt

1980, Helmut Krätzig, 90 minuten

DDDE 1980. Misdaad van Helmut Krätzig. Met o.a. Peter Borgelt, Ingeborg Westphal, Henry Hübchen, Rolf Ludwig en Regina Beyer.

VPRO Cinema

Heiner Bauer (H[KA3]ubchen) is weer op vrije voeten. Hij is vast van plan om op het rechte pad te blijven. De vernederde Heiner probeert heel voorzichtig een relatie op te bouwen met een jonge vrouw, maar zijn kompanen van vroeger laten hem niet met rust. Zo gebeurt er toch weer een misdrijf, en Hauptmann Fuchs (Borgelt) van de Vopo komt in actie om de ware schuldige bij de kladden te grijpen. Het opvoedkundige scenario van regisseur Krätzig gaat over de problemen die men heeft om na een misstap weer in de maatschappij te worden geïntegreerd. Aflevering 68, de eerste van anderhalf uur. Eindelijk werden de middelen gevonden na negen jaar ploeteren om een misdaadfilm met dezelfde speelduur te maken als de Westduitse aartsrivaal, resp. vijand, TATORT.

credits

Regie:
Helmut Krätzig
Cast:
Peter Borgelt, Ingeborg Westphal, Henry Hübchen, Rolf Ludwig, Regina Beyer, Wolfgang Greese, Marga Legal, Horst Weinheimer
Jaar:
1980
Alt. titels:
Hinterhalt, Der
Genres:
Misdaad
Trefwoorden:
Cop-story
Landen:
DDDE


op televisie
0 uitzendingen

Reageer