Japan 1997. Drama van Yoshimitsu Morita. Met o.a. Kôji Yakusho, Hitomi Kuroki, Akira Terao, Toshio Shiba en Tomoko Hoshino.

VPRO Cinema

Shoichiro Kuki (Yakusho), een getrouwde Japanse `salary man`, wordt ontslagen ondanks zijn loyaliteit aan het bedrijf. Hij leert Rinko Matsubara (Kuroki) kennen, de vrouw van een gemakkelijk prikkelbare, gerenommeerde arts. Ze geeft les in de calligrafeerkunst en wordt Madam Print genoemd. Ze vallen op elkaar, gaan elkaar steeds vaker ontmoeten. Als hun overspel uit komt (Rinko`s man heeft een priv[KA1]edetective ingeschakeld), besluiten ze in het gehuurde appartement elkaar eeuwig trouw te blijven door samen uit het aardse leven te stappen. De film is traag en ondoorgrondelijk ondanks het voortreffelijke spel van de hoofdrollen. Yakusho werd in het westen bekend door de hoofdrol in UNAGI (THE EEL), de prijswinnaar van Cannes. Voor de niet- Japanse kijker een moeilijke film, die prachtig gefotografeerd is door Hiroshi Takase. Het scenario is van Tomomi Tsutsui naar een roman van Watanabe Junichi. In eigen land een kassucces - het aantal zelfmoorden is er ongekend hoog.

credits

Regie:
Yoshimitsu Morita
Cast:
Kôji Yakusho, Hitomi Kuroki, Akira Terao, Toshio Shiba, Tomoko Hoshino, Kumiko Kim, Yoshino Kimura, Kazuya Kosaka, Morio Agalo, Kenjiro Ishimaru, Chiaki Hara
Scenario:
Tomomi Tsutsui
Productie:
Masato Hara, Tsuguhiko Kadokawa
Muziek:
Michiru Oshima
Schrijver:
Watanabe Junichi
Jaar:
1997
Alt. titels:
Paradise Lost
Genres:
Drama
Trefwoorden:
Psychologisch drama, Tragedie
Landen:
Japan

op televisie
0 uitzendingen

Shitsurakuen (1997) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken