Frankrijk 2000. Komedie van Philippe Muyl. Met o.a. Bernard Yerlès, Florence Pernel, Christian Bujeau, Mehdi Ortelsberg en Bernard Bloch.

VPRO Cinema

Als het kalfje Ma[KA1]eva geboren wordt op de boerderij van Romain (Yerles), een stoere maar norse boer die weduwnaar is, sterft de koe. Zijn acht-jarige zoontje Lucas (Ortelsberg) voelt zich diep verbonden aan Ma[KA1]eva, want ze hebben allebei geen moeder meer. Lucas schrijft brieven aan zijn overleden moeder die hij tussen haar grafsteen schuift. In de media verschijnen de eerste berichten over de gekke koeienziekte. Sarah (Pernel) is een dure mevrouw uit Parijs, die boeken schrijft voor chique mensen. Ze besluit op het platteland te gaan wonen. Als zij pech met haar auto krijgt, maakt ze kennis met Lucas en Maéva. Romain vindt Sarah maar een wufte stadsjuf. Ondertussen bereikt de epidemie ook de boerderij van Romain en Maéva moet naar het slachthuis, tenzij de Franse president haar gratie verleent. Sarah kan Lucas helpen en zo het wordt misschien ook nog wat tussen haar en zijn vader... Muyl's feelgoodfilm is diep ondergedompeld in de stroop en het scenario dat hij met Philippe Le Dem schreef is onwerkelijk. Ortelsberg is een verleidelijke keuze en bijna iedereen gaat voor hem door de knieën, maar dat neemt niet weg dat de film verzuipt in het sentiment. Muyl kreeg het idee voor deze rolprent naar aanleiding van een bericht dat Bill Clinton, toen nog president van de V.S., een kalkoen gratie verleende en zo voorkwam dat die op de borden belandde voor de avondmaaltijd op Thanksgiving Day. Het camerawerk is van Pascal Gennesseaux. Werktitel UN FOL AMOUR.

credits

Regie:
Philippe Muyl
Cast:
Bernard Yerlès, Florence Pernel, Christian Bujeau, Mehdi Ortelsberg, Bernard Bloch, Charles Schneider, Jean-Marie Cornille, Gérard Sergue, Michel Trillot, Patrick Rombi, Jean Dell, Philippe Blancher, Asil Raïs, Patrick Zard, Jean Obé
Camera:
Pascal Gennesseaux
Muziek:
Vladimir Cosma
Jaar:
2000
Alt. titels:
Vache et le président, La, Fol amour, Un
Genres:
Komedie, Familiefilm
Trefwoorden:
Kinderfilm, Dierenfilm, Jeugdfilm, Familiefilm
Landen:
Frankrijk


op televisie
0 uitzendingen

La vache et le président (2000) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken