Duitsland 1982. Mysterie van Volker Vogeler. Met o.a. Uwe Dallmeier, Harry Oelrichs, Helmut Block, William Denker en Friedrich Wichers.

VPRO Cinema

Bizarre, enigszins kortere film dan normaal door Elke Loewe naar een verhaal van Boy Lornsen en met dialogen in dialect. Alles draait rond vier bejaarde ex-zeevaarders - kapitein Burmeester (Oelrichs), de eerste machinist Beller (Block), Jakob M[KA3]uhlensiepen (Denker), en de bootsman Hansen (Wichers) - die vanaf de dijk op een bank gezeten als volwaardige stuurlui-aan- wal het dagelijks reilen en zeilen bekijken en becommentariëren. Op een ochtend spoelt het lijk van een zeiler uit Hamburg. Snel blijkt dat ons kwartet er meer van weet. Of toch niet? Regisseur Vogeler die zich bekwaamd had in het draaien van documentaires, lijkt bezeten van dit soort onderwerpen. In het jaar ervoor draaide hij de tv-film JONNY GRANAT over drie oude vissers in een haven... De eerste zaak van commissaris Nikolaus Schnoor heeft iets te maken met drugssmokkel. Aflevering 136.

credits

Regie:
Volker Vogeler
Cast:
Uwe Dallmeier, Harry Oelrichs, Helmut Block, William Denker, Friedrich Wichers, Uwe Ochsenknecht, Werner Eichhorn, Käte Jaenicke
Schrijver:
Boy Lornsen
Jaar:
1982
Alt. titels:
Wat Recht is, mutt Recht bliewen
Genres:
Mysterie
Trefwoorden:
Krimi
Landen:
Duitsland


op televisie
0 uitzendingen