Verenigd Koninkrijk 1996. Drama van David Wheatley. Met o.a. Gillian Kearney, James Purefoy, Ray Stevenson, Susie Burton en Berwick Kaler.

VPRO Cinema

Rond 1900 is Emily Kennedy (Kearney) de tevreden huishoudster van Mr. an Mrs. McGilby. Ze zorgt ook voor haar ziekelijke zus Lucy (Burton). Als Mrs. McGilby is overleden, doet Mr. McGilby (Bowler) haar een huwelijksaanzoek. Door een tragische speling van het lot komt hier niets van terecht. Plotseling staan Lucy en Emily op straat zonder een dak boven hun hoofd. Gelukkig neemt een landbouwer Larry Birch (Stevenson) de jonge zusters onder zijn hoede en gaat Emily het huishouden bestieren. Dan slaat het noodlot weer ongenadig toe, maar na regen komt zonneschijn in de persoon van de innemende en knappe Nick Stuart (Purefoy) als hij de hoeve van Larry's vrouw erft. Liefhebsters van sentimentele kostuumdrama's en van het bekende werk van Catherine Cookson kunnen hun hartjes ophalen bij zoveel tragiek met toch nog een gelukkige afloop. Het scenario is van Gordon Hann naar de gelijknamige roman van Cookson uit 1976. Het camerawerk is van Doug Hallows. Wordt meestal in drie delen uitgezonden.

credits

Regie:
David Wheatley
Cast:
Gillian Kearney, James Purefoy, Ray Stevenson, Susie Burton, Berwick Kaler, Diana Hardcastle, John Bowler, Christopher Goulding
Scenario:
Gordon Hann
Productie:
Ray Marshall, Keith Richardson, Ray Townsend
Camera:
Doug Hallows
Muziek:
Colin Towns
Jaar:
1996
Alt. titels:
Tide of Life, The
Genres:
Drama
Trefwoorden:
Melodrama
Landen:
Verenigd Koninkrijk

op televisie
0 uitzendingen