Polizeiruf 110: Der Rettungsschwimmer

1982, Lothar Hans, 65 minuten

DDDE/Duitsland 1982. Misdaad van Lothar Hans. Met o.a. Jürgen Frohriep, Rainer-Horst Scheibe, Heike Schrötter, Regine Heintze en Jörg Hengstler.

VPRO Cinema

Een niet al te lange film die bedoeld was om de zomervakantie in te luiden. Wat voor een vakantie. Strandwachten komen te laat als Heike Merten (Schr[KA3]otter) om hulp schreeuwt. Ze trekken haar uit het water maar in het vooroorlogse ziekenhuis met instrumenten uit de jaren 1930 kan men haar niet meer tot leven wekken. Voor Oberleutnant H[KA3]ubner (Frohriep) en zijn collega Leutnant Daimler (Scheibe) kan niet zomaar het dossier worden gesloten. Ze moeten eerst zorgvuldig de verdrinkingsdood nagaan. Ze ontdekken dat het slachtoffer zowel een relatie had met Heinrich Lingler (Hengstler) als Hans Thierbach (Wolf). Beide heren waren aan het strand toen Heike te water raakte. Zou er soms misdaad in het spel zijn? De kijker wacht geamuseerd af hoe de Oberleutnant zich er uit redt. Die tracht een beeld op te trekken van de egoïstische Heike, die in een confectiefabriek ter plaatse werkte en met hulp van een mondaine blonde collega een veelbelovende carrière in het vooruitzicht had. Soms wordt hij geholpen door een flauwe wending in het scenario, dat deze keer van Percy Dreger is: Heike bleek zwanger, maar gaf niet om de vader. Was het haar oudere, tamelijk slappe vriend of haar nieuwe minnaar van de reddingsbrigade? Hübner dwingt zoals gebruikelijk in de finale een bekentenis af. Aflevering 79. Stereo.

credits

Regie:
Lothar Hans
Cast:
Jürgen Frohriep, Rainer-Horst Scheibe, Heike Schrötter, Regine Heintze, Jörg Hengstler, Günter Wolf, Reiner-Horst Scheibe
Jaar:
1982
Alt. titels:
Rettungsschwimmer, Der
Genres:
Misdaad, Thriller
Trefwoorden:
Cop-story
Landen:
DDDE, Duitsland


op televisie
0 uitzendingen

Reageer