Mary Higgins Clark's Pretend You Don't See Her

2002, René Bonnière, 120 minuten

Verenigd Koninkrijk/Canada/Verenigde Staten 2002. Misdaad van René Bonnière. Met o.a. Emma Samms, Hannes Jaenicke, Stewart Bick, Laura Press en Beau Starr.

VPRO Cinema

Onroerendgoed makelaarster Lacey Farrell (Samms) was getuige van de moord op een van haar cli[KA3]entes. Ze moet onderduiken in het kader van het getuigenbeschermingsprogramma, omdat ze te veel weet. De dochter van het slachtoffer Heather (Poirier) was bij een verkeersongeval om het leven gekomen. Bovendien is Lacey in het bezit van een kopie van Heathers dagboeken, waarin de nodige aanwijzingen staan voor de moord op haar moeder en waaruit je zou kunnen opmaken dat haar ongeluk helemaal geen ongeluk was. Heathers vader Jimmy Greco (Sch[KA3]one) is in het bezit van de originele dagboeken. Als Lacey het gevoel heeft dat haar identiteit ontdekt is, meent ze dat er maar [KA1]e[KA1]en weg open staat en dat is het ontmaskeren van de moordenaar. Ze gaat naar Greco om uit te vinden wat hij weet, en die drijft haar in de armen van een huurmoordenaar. Opzet of toeval? We verraden het niet, maar ruim voor het einde wordt duidelijk hoe de vork in de steel zit. Wel laten we los dat Lacey in haar onderduikperiode Ken Lynch (Bick) leert kennen, de presentator van een lokale radiozender, op wie zij smoorverliefd wordt. Het scenario is van Donald Hounam naar de roman van Mary Higgins Clark. Alles ziet er glanzend en glitterend uit en een grote Canadese stad staat moeiteloos model voor New York. Voer voor de vaste schare van Mary-kijksters. Ook voor de fans van Bouffard die Bonnie speelt, is het heel fijn om te weten dat zij uitgeroepen werd tot [KL]Sweetheart Of The Year[KLE] (2000). De bekende Duitse acteur Jaenicke, die meestal een schurk speelt, is Blake. Het camerawerk is van Richard Wincenty.

credits

Regie:
René Bonnière
Cast:
Emma Samms, Hannes Jaenicke, Stewart Bick, Laura Press, Beau Starr, Reiner Schöne, Carolyn Dunn, Tom Melissis, Rod Wilson, Fulvio Cecere, Richard Eden, William Colgate, Danielle Bouffard, Kim Poirier
Scenario:
Donald Hounam
Productie:
Justin Bodle, Lisa Parasyn, Sonny Grosso, Larry Jacobson, John F.S. Laing
Camera:
Richard Wincenty
Muziek:
Domenic Troiano
Schrijver:
Mary Higgins Clark
Jaar:
2002
Alt. titels:
Pretend You Don't See Her, Pretend you don't see her
Genres:
Misdaad, Mysterie, Thriller
Landen:
Verenigd Koninkrijk, Canada, Verenigde Staten


op televisie
0 uitzendingen

Reageer