Verenigde Staten 1998. Romantiek van Tommy Lee Wallace. Met o.a. Jennifer Beals, Powers Boothe, Rita Moreno, Garry Chalk en John Cassini.

VPRO Cinema

Xinia Kelly (Beals), een insluipster, ontmoet in een bar Bram (Boothe), die haar aanvankelijk wijsmaakt dat hij een slangenfokker is. Xinia vindt hem sexy, verleidt Bram en ze glijden tussen de lakens, waarbij de vonken eraf spatten. Xinia betrekt Bram bij haar illegale praktijken en ontdekt dan te laat dat hij een undercover smeris is, die al heel lang achter haar aan zat. Beals en Booth zijn heel aanvaardbaar, al maakt het spel, de vormgeving en de erotiek op het niveau van SHOWGIRL geen diepe indruk. De regie van Wallace is onevenwichtig, evenals het scenario van Livia Linden en Percy Angress. Hierdoor valt de film in de categorie van aangename tijdspassering die men zo weer vergeten mag. Het camerawerk is van Richard Leiterman.

credits

Regie:
Tommy Lee Wallace
Cast:
Jennifer Beals, Powers Boothe, Rita Moreno, Garry Chalk, John Cassini, Nathaniel Deveaux, Eric Keenleyside, Jano Frendsen, Linda Ko, Don Thompson, Akiko Morison, Warren Takeuchi, Terence Kelly, Alex Green, Johhny Mah
Scenario:
Livia Linden
Productie:
Marcy Gross, Ann Weston, Albert Berger, Ron Yerxa
Camera:
Richard Leiterman
Muziek:
Peter Manning Robinson
Jaar:
1998
Alt. titels:
Spree, The
Genres:
Romantiek, Thriller
Trefwoorden:
Erotiek, Romantisch drama
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

The Spree (1998) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken