König der Eidechsen

1990, Andreas Piontkowitz, 72 minuten

Duitsland 1990. Drama van Andreas Piontkowitz. Met o.a. Martin Plass, Harald Kleber, Manfred Köhler, Cornelia Cabralle en Ditta Rolle.

VPRO Cinema

Marko (Plass) en Uwe (Kleber) uit Duitsland zijn onverbiddelijke fans van de legendarische Amerikaanse popgroep The Doors en in het bijzonder van Jim Morrison, ket enfant terrible dat op 27-jarige leeftijd in 1970 aan een overdosis drugs overleed. Hij ligt begraven in Parijs op het beroemde idolen- en sterrenkerkhof Père-Lachaise dat dateert uit 1803. Marko en Uwe lezen in een fanblaadje dat het borstbeeld van Jim Morrison verdwenen is en besluiten bij de jaarlijkse pelgrimstocht op de overlijdensdag van Morrison een nieuwe buste te maken en af te leveren. Ze raken in de Lichtstad betrokken bij de talloze Franse fans en beleven de wildste avonturen. Het scenario van debuterend regisseur Piontkowitz en Klaus Flemmer is origineel en de film die de twintigste sterfdag van Morrison gedenkt, is weer eens iets anders. Het camerawerk van Bernd Meiners is sfeervol door het gebruik van zwart-wit, terwijl je op de soundtrack inderdaad The Doors hoort.

credits

Regie:
Andreas Piontkowitz
Cast:
Martin Plass, Harald Kleber, Manfred Köhler, Cornelia Cabralle, Ditta Rolle, Karim Bouziouane, Sylvain Faivre, Xavier Villisech, Manfred Kohler
Muziek:
The Doors
Jaar:
1990
Genres:
Drama
Trefwoorden:
Melodrama, Televisiefilm
Landen:
Duitsland


op televisie
0 uitzendingen

König der Eidechsen (1990) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer